ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ НА ВИРОБНИЦТВІ - ПОКРАЩЕННЯ ПРАКТИЧНОЇ СКЛАДОВОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦЯ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

4 травня 2018, 19:52

     Галузь тваринництва забезпечує споживачів різноманітною продукцією, яку отримують від сільськогосподарських тварин різних видів. Останнім часом на ринку з’являються нові продукти високої якості і з гарним смаком.

     Майбутні фахівці тваринницької галузі – студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів – мають можливість ознайомитись з сучасними технологіями виробництва продукції тваринництва у господарствах різних типів.

     Під керівництвом професора кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Туринського Василя Михайловича проведено виїзне практичне заняття з дисципліни «Технологія виробництва продукції козівництва» для студентів 3-го курсу напряму підготовки «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» на базі фермерського господарства «Тетяна-2011».

     Студенти зацікавлено слухали розповідь власника Василя Цвика про особливості розведення, утримання та годівлі кіз у господарстві, а також мали можливість ознайомитися з технологією їх доїння. У господарстві процес доїння кіз автоматизований, проводиться тричі на день з використанням обладнання фірми De-Laval і виконується в доїльному залі паралельного типу 2х18 з системою обліку індивідуального надою. У ФГ «Тетяна-2011» збудовано цех переробки молока потужність 7,5 т за добу.

     Асортимент продукції, що виробляють у господарстві, величезний. На даний час виготовляють пастеризоване молоко різної жирності (1%, 2,8%, 3,6%), також пропонують кефір з жирністю 2,8%, різноманітні біфідойогурти – без наповнювачів, зі злаками, з різними фруктовими наповнювачами. Окрім цього виготовляють сметану і, навіть, сир рікотта.

     За ізраїльськими технологіями в господарстві спроектовано сироварню, і наразі тут працює цех з виробництва сирів. Це тверді та м’які сири, а також сир з козиного молока з білою пліснявою, на кшталт камамберу. Вперше в Україні у господарстві розроблено технологію виробництва морозива з козиного молока, з якою наші студенти також мали можливість ознайомитись.

     Приємною несподіванкою для студентів була можливість продегустувати кисломолочну продукцію, сири та морозиво, що виробляються у даному господарстві.

Наталія Богданова,
доцент кафедри технологій у птахівництві, 
свинарстві та вівчарстві

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook