Цікаві місця, цікаві особистості …

26 квітня 2018, 22:25
 
Студенти першого курсу ННІ післядипломної освіти спеціальності «Туризм» у контексті вивчення дисципліни «Історія української культури» погожої весняної днини завітали до Національного художнього музею України, де мали приємну нагоду «в живу» познайомитися із найкращими зразками художніх творів українських митців різних епох. Музей один із найбільших і найстаріших в країні. Він розташований у будівлі, створеній В. Городецьким. Має унікальну колекцію творів українського живопису, скульптури та іконопису від ХІІ ст. до ХХ ст.
 
Студентів не залишили байдужими ні старовинні збірки ікон, ні експонати давньої поліхромної скульптури, ні козацькі портрети барочного стилю, колекція народних картин «Козак Мамай». Особливо захопили класичні твори живопису ХІХ ст., викликав подив, можливо, й певне несприйняття, український авангард та футуризм, модерні новітні течії живопису межі ХХ–ХХІ ст. Проте, краще один раз побачити, ніж сто раз почути. І у підсумку все ж таки відчути, що воно таке – мистецтво живопису.
 
25 квітня студенти-туристи мали приємну та незабутню зустріч із сучасною українською письменницею та поетесою Теодозією Петрівною Зарівне. Зустріч була приурочена до 32-річниці Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля, під час якої пані Теодозія представила свій щойно закінчений роман «Мовчання цезію» – біль трагедії, яку важко забути й збагнути.
 
Хоча спілкування і виявилося кулуарним, але від того воно не стало менш цікавим. Можливо, саме це і зробило його щирим та невимушеним.
 
Будемо сподіватися на нові цікаві та приємні несподіванки – постаті, мандрівки ….
 
Людмила Лановюк
доцент кафедри історії і політології 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook