Майбутні екологи НУБіП України гідно представили університет та зібрали свою колекцію нагород в ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад

28 квітня 2018 року

      Протягом двох останніх тижнів, студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності «Екологія» в нелегкій боротьбі змагалися за звання кращих екологів на теренах України. Цього року екологи взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад за 3дисциплінами, а саме «Екологічна безпека», «Загальна екологія», «Агроекологія» та зі спеціальності «Екологія».

     ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Екологічна безпека» проводився у Кременчуцькому національному університеті ім. М. Остроградського. Участь в олімпіаді прийняли 32 заклади вищої освіти, що склало близько 65 студентів різних курсів різних спеціальностей, які вивчають дану дисципліну. Екологів від НУБіП України представляли дві студентки 4 курсу Олена Пилипенко та Вікторія Голубцова. Підготовку студентів до участі в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади здійснювали: д.х.н. професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю В.І. Максін; к.геогр.н. старший викладач кафедри екології агросфери та екологічного контролю Л.О. Качановська та інші провідні викладачі кафедри.
     Під час олімпіади учасники розв’язували письмові практичні, тестові завдання та задачі.
     За результатами олімпіади студентка Олена Пилипенко посіла ІІ місце.

     Учасників ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія» радо зустріли стіни нашого університету, зокрема факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. За призові місця і звання кращих знавців з дисципліни «Загальна екологія» змагалися понад 150 студентів закладів вищої освіти. Команду екологів представляли студентки 3 курсу Тетяна Романенко, Любов Рудченко та Марина Марочко. Підготовку студентів до участі олімпіаді здійснювали: д.б.н. професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю В.А. Гайченко; к.б.н. доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю І.Г.Рубежняк, к.б.н. доцент кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності Л.І. Соломенко та інші провідні викладачі кафедр.
     Змагання проходили за двома категоріями: студенти, що вчаться за спеціальністю "Екологія" і напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» і студенти, що вивчають дисципліну "Екологія" на інших спеціальностях (механіки, біотехнологи, енергетики, гуманітарні спеціальності тощо).
     За результатами проведеної олімпіади Тетяна Романенко отримала диплом І ступеня, Любов Рудченко та Марина Марочко - дипломи ІІ ступеня.

  

     Львівський національний аграрний університет радо вітав учасників ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Агроекологія», а їх було не багато,і не мало близько 80 із 30 закладів вищої освіти України.
     Команду від НУБіП України представляли студентки 4 курсу Анна Ковпак, Анна Слободян та Наталія Савчук. Підготовку студентів до участі в ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади здійснювали: д.с.-г.н. професор, завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю В.М. Чайка; к.пед.н., доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю В.П. Строкаль, яка супроводжувала команду та була членом журі Олімпіади.
     Під час олімпіади учасники взяли участь у ІІІ турах, перший тур передбачав вирішення теоретичних питань, другий – комп’ютерне тестування, третій – творче завдання (створення моделі органічного виробництва на основі збалансованого розвитку регіону).
     За результатами олімпіади учасниці посіли ІІІ командне місце, а також були нагороджені Грамотами «За найкращі результати у творчому конкурсі» – Анна Ковпак та Наталія Савчук, Грамотою у теоретичному комп’ютерному тестуванні – Анна Слободян.

     ІІ тур олімпіади зі спеціальності «Екологія» вже кілька років поспіль проходить в Одеському державному екологічному університеті. Команда екологів НУБіП України на чолі з к.с.-г.н., доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю С.П. Паламарчук у складі 3 студенток 4 курсу Ольги Миронюк, Віри Наумової та Поліна Павленко. Загалом прийняли участь в олімпіаді 46 закладів вищої освіти, що склало близько 140 учасників. Підготовкою студентів до участі в олімпіаді займалися д.пед.н., професор, завідувач кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності В.М. Боголюбов, к.с.-г.н., доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю С.П. Паламарчук та провідні викладачі екологічних кафедр.
     Під час олімпіади учасники розв’язували письмові практичні, тестові завдання та задачі.
     За результатами олімпіади студентка Віра Наумова посіла ІІ місце в індивідуальному заліку, а команда НУБіП України нагороджена дипломом І ступеня у командному заліку.

     Загалом, цього року, майбутні фахівці екологи зібрали колекцію з 7 перемог, де мають 2 «золота» - індивідуальне і командне, 4 «срібла» - індивідуальні та 1 командну «бронзу»!

Вітаємо призерів з перемогою і бажаємо їм в подальшому успіху, нових звершень у науковому житті та поклику до підкорення вершин!

Юлія Рибалко,
заступник декана
факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook