Призери МАН - майбутні студенти факультету ветеринарної медицини НУБіП України

25 квітня 2018 року
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики НУБіП України Бойко Наталія Іванівна у складі журі відділення екології та агарних наук у секції «Ветеринарія і Зоотехнія» прийняла участь у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Конкурс проходив  на території Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка.
Учні в період із 19 по 24 квітня 2018 р. в умовах жорсткої конкуренції виборювали призові місця. Згідно програми конкурсу написання контрольної роботи відбулося 21 квітня 2018 року. Наступного дня учні захищали свої науково-дослідницькі роботи. Питання до конкурсантів надходили не лише від членів журі, а й від учнів. Комісія відділення «Ветеринарія і Зоотехнія»  відмітила дуже високий рівень підготовки конкурсантів.
Наприкінці дня шляхом комп’ютерної обробки результатів із протоколів журі було визначено призерів, які вибороли III, II i I місця.
Учасники конкурсу представили дуже цікаві роботи. Значна частина робіт була присвячена діагностиці, лікуванню та профілактиці хвороб тварин. Наталія Іванівна відзначила виступ Барвінок Марії з теми: «Порівняння активності протигрибкових препаратів різної природи», Закордонець Олександри з теми: «Діагностика та терапія собак з піометрою» та Макєєвої Анастасії з теми «Дослідження чутливості до антибіотиків бактерій  - збудників хвороби гниття стрілки копит коней».
Виступи цих конкурсантів та їх вміння проводити наукову дискусію показали, що в фінальному етапі були дійсно кращі із кращих учнів. В ході дискусії було зрозуміло, що дівчата бачать своє майбутнє  у професії лікаря ветеринарної медицини, оскільки вже тривалий час займаються розведенням домашніх тварин, вміють проводити нескладні терапевтичні маніпуляції, чи приймають участь у кінно-спортивних змаганнях. Радо буде бачити таких інтелектуально-розвинених, цілеспрямованих і сміливих дівчат серед студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП Украни. Сподіваємося, що отримані додаткові бали, які вони отримали за призове III місце, допоможуть їм здійснити свою мрію.
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н.І.
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook