Всеукраїнська студентська олімпіада з німецької мови: учасники II туру приступили до боротьби за першість

19 квітня 2018 року

  18 квітня. В черговий раз НУБіП підтверджує свій високий статус, приймаючи учасників II туру Всеукраїнської студентської олімпіади. І цього разу – з дисципліни «Німецька мова». Як зазначив декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, чия кафедра іноземної філології і перекладу серед головних організаторів олімпіади, знаково, що ця подія відбувається у рік, оголошений роком німецької мови в Україні. Тож 51 учасника нефілологічних спеціальностей з різних вищих закладів освіти, де вивчається німецька мова, гостей і запрошених вітали спершу господарі олімпійських змагань.

Начальник науково-дослідної частини університету Володимир Отченашко у своєму вітальному слові переможцям олімпіади (саме так, адже вони вже стали кращими у своїх вишах) підкреслив важливість знання іноземної мови, з огляду на можливості та перспективи, які вона дає. На цьому моменті ще не один раз упродовж урочистої частини олімпіади акцентуватимуть увагу члени президії.

Мовою Баха, Моцарта, Гете і, звичайно, сьогоднішньої олімпіади зверталися до студентства гості – співзасновник і директор школи «StartDeutsch Schule» Пойзер Маркус та лектор DAAD Німецької служби академічних обмінів Аня Ланге. Основний лейтмотив їхніх вітальних промов у тому, що гарні знання іноземних мов – запорука успіху у бізнесі, налагодженні відносин, а ще це – можливість доступу до різних джерел інформації. І, звичайно, що справжню насолоду від знайомства з літературними і мистецькими шедеврами отримуєш тільки тоді, коли робиш це мовою оригіналу. Тож гості закликали молодь вивчати німецьку мову, яка до того ж дає можливість познайомитися з багатющою культурною спадщиною німецькомовних країн.

     Саме так – зводити мости міжкультурної комунікації можна і треба, завдяки вивченню німецької, додав голова апеляційної комісії і завідувач кафедри Київського університету права НАН України Андрій Ожоган.

     Завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, крім цього, побажала учасникам успіху, позитивних вражень від проведеного дня та зустрітися в наступному році. Звичайно, що організатори доклали усіх зусиль, аби олімпіада пройшла на високому рівні.

     Свої вітання учасникам олімпіади адресували і студенти університету. Майбутні філологи, які наразі перебувають на стажуванні в Поморській академії у Слупську (Польща), надіслали тематичний відеоролик. А їхні колеги, що наразі в Шеньянському аграрному університеті (Китай), – листа із закликом вивчати іноземні мови та побажаннями здобути перемогу кожному. Від імені студентів факультету вітала олімпійців також другокурсниця Олена Ковальчук.

     Завершилася вітальна естафета короткими виступами аматорів кафедри культурології.

     Наразі у ці хвилини між учасниками йде боротьба за першість. Тож хай переможуть ЗНАННЯ і РОЗУМ!

Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook