Співробітники факультету ветеринарної медицини - учасники ІІІ щорічного регіонального наукового симпозіуму в рамках концепції «Єдине здоров’я»

18 квітня 2018 року

В рамках Програми з написання наукових робіт (ПННР) за підтримки Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ) в Україні з 16 по 20 квітня 2018 р. проходить Третій щорічний регіональний науковий симпозіум в рамках концепції «Єдине здоров’я». Цей захід є надзвичайно важливим для науковців, адже створює умови для зустрічі представників більш ніж десяти країн та 83 установ України, включаючи науково-дослідні інститути, обласні лабораторні центри, медичні вузи, медичні академії післядипломної освіти, ветеринарні та аграрні вузи та заклади охорони здоров’я. Даний проект надає можливість учасникам представити результати науково-дослідних робіт, що проводяться в Україні, а також знайти партнерів для співпраці серед профільних фахівців країн регіону.

Таким чином, 52 дослідники представлять свої роботи під час усних презентацій, та ще 44 учасники – на паралельних сесіях коротких доповідей. Крім того, щодня буде представлено більше 300 постерних доповідей. Українські вчені, які співпрацюватимуть з міжнародними експертами для отримання допомоги в аналізі даних, визначенні наукових журналів з високим індексом цитування та підготовці рукописів статей, що можуть бути направлені на рецензування та потенційно надруковані, будуть обрані на конкурсній основі експертною колегією у складі:

  • Стівен Хіґз - директор науково-дослідного інституту біозахисту (BRI) Державного університету штату Канзас, США; головний редактор міжнародного наукового журналу Vector-Borne & Zoonotic Diseases, член редколегії журналу Health Security;
  • Марко ді Нарді - консультант SAFOSO AG, Швейцарія;
  • Карен Сейлорс - віце-президент у сфері польових досліджень Metabiota, Inc., США;
  • Олег Лущак - завідувач лабораторії кафедри біохімії та біотехнологій Прикарпатського національного університету;
  • Фалгуні К. Парех - спеціаліст з епідеміології інфекційних захворювань, Metabiota, Inc., США;
  • Сергій Михаловський - спеціаліст з фізичної хімії, дійсний член Королівського хімічного товариства, член Інституту фізики, Виконавчого комітету Британської наукової групи з дослідження вуглецю, Великобританія;
  • Елізабет Валігора - бактеріолог, міжнародний експерт, Syneos Health Inc.,  США;
  • Войчех Іваняк - науковий консультант, Польща;
  • Патрік Ейск’ю - керівник епідеміологічного напрямку компанії  Metabiota, Inc., США;
  • Джейсон Фарлоу - науковий консультант, Грузія.

Молоді науковці кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи взяли активну участь у даному симпозіумі. В різні дні заходу результати власних досліджень у формі стендової доповіді представили аспіранти Фурда Ірина («Прогнозування епізоотичної ситуації щодо репродуктивно-респіраторного синдрому та цирковірусної інфекції свиней України») та Мазуркевич Владислав («Ізоляція вірусу інфекційного ринотрахеїту індиків та його адаптація до культури клітин Vero»), а також докторант Бойко Оксана («Ретроспективний епідеміологічний та імунологічний аналіз епізоотичного процесу сальмонельозу у Львівській області протягом 2007-2016 рр.»).

Слід відзначити виступ нашої колеги – Маковської Ірини, яка представила концепцію еволюційного ранжування сказу в Україні у вигляді презентації.

Актуальність цієї теми підтверджується виникненням жвавої дискусії між експертами Карен Сейлорс, Сергієм Михаловським та Марко ді Нарді, який має неабиякий досвід за темою даної роботи, адже працював у дослідницьких проектах референс-центру ФАО з діагностики сказу (Італія), в якій Ірина змогла гідно відстояти свої погляди.

Крім того, під час проведення постерної сесії роботою Ірини також зацікавилися Елізабет Валігора та Стівен Хіґз, які високо оцінили рівень підготовки презентації та володіння матеріалом.

Захід відвідав д.вет.н., професор, завідувач кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи Недосєков Віталій Володимирович, який взяв участь в обговоренні перспективних напрямків наукових досліджень під час поcтерної сесії.

Юстинюк Валерія,
секретар РМВ НДІ здоров’я тварин

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook