Викладачі кафедри біржової діяльності і торгівлі слухачі програми професіоналізації закупівель

18 квітня 2018 року

Закупівлі – відіграють стратегічну роль у функціонуванні будь-якого підприємства. Проводити закупівлі з мінімальними ризиками – це ідеал, до якого прагнуть всі організації.
Модуль професіоналізації закупівель, що проводився на базі Київської школи економіки 13-15 квітня, зосередив кращих іноземних практиків, які поділилися зі слухачами курсів практичними навичками з управління змінами та якістю закупівельної діяльності.

У роботі модулю взяли активну участь представники кафедри біржової діяльності і торгівлі економічного факультету д.е.н, професор Резнік Надія та к.е.н., ст. викладач Слободяник Анна.
Робота модулю розпочалась з аналізу досвіду одного з найбільших закупівельників країн СНД та ЄС – Veon group, до групи якої входить лідер телекомунікаційної сфери України – Київстар. Тамер Абузеїд (Eurasia Procurement & SCM Hub Director, VEON Group) поділився зі слухачами секретами успіху закупівельної гілки організації.

«Кожна організація має процеси, проекти та ... пожежі» – підкреслив Сергій Потапов, керівник напряму електронних закупівель TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах.

Учасники разом з Сергієм Гвоздьовим, професором Київської школи економіки, керуючим партнером компанії «Необхідно та достатньо» навчилися будувати ефективний закупівельний процес на основі принципу Lego та дізналися, що робити з неефективними співробітниками та як поліпшити ефективність, тим, хто бажають цього. Пан Гвоздьов поділився власним досвідом про систему Кайдзен та як її впровадити на українське підприємство.

 

Неймовірно насиченим був день з Пауло Маджіна, головою відділу публічних закупівель дирекції державного управління ОЕСР. Він поділився досвідом централізації у Португалії та ефективністю використання каталогів. Практичну сесію з ефективності управління змінами провели Володимир Стецюк, член наглядової ради центру й Олександр Водотика, керівник служби закупівель та постачання, Центральна Європа Австрія та Угорщина, Кока-Кола Хелленік.

Завершився модуль з професіоналізації закупівель – аналізом принципів функціонування системи закупівель, що висвітлила у своїй лекції Еліза Невядомська, старший радник, ЄБРР, UNCITRAL. Пані Невядомська розповіла про основні необхідні інструменти для стабільного та продуктивного функціонування закупівельної функції: закупівельну стратегію, портрет закупівельника, життєвий цикл публічного договору (від ідентифікації потреби до завершення контракту і продажу активу) та інші.
Викладачі Київської школи економіки майстерно поєднували вивчення історії успіхів та невдач закупівельної діяльності, законодавчу базу, передові практики закордонних закупівель організацій та технологічні рішення у цій сфері.

Лідія Жайворонок,
старший викладач кафедри біржової діяльності і торгівлі
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook