Урок мотивації для школярів Борзнянщини

16 квітня 2018 року

 Відомий лектор та консультант у сфері досягнення успіху Зіг Зіглер стверджує: "лінивих людей не буває, а бувають немотивовані". Із цим важко сперечатися. 
У навчально-виховному процесі мотивація посідає важливе місце. І, на жаль, у сфері освіти низький рівень мотивації як школярів, так і студентів, є однією із найбільших проблем.
Мотивація – це інтереси, прагнення, емоції, переконання та ідеали, які спонукають учня до діяльності. Саме вона сприяє появі в учня ініціативи й любові до навчання, спонукає діяти з максимальною енергією в різних навчальних ситуаціях та старанно гризти граніт науки.

  

Долучилися до навчальної мотивації школярів і викладачі кафедри обліку та оподаткування економічного факультету, які завітали до навчальних закладів міста Борзна, що на Чернігівщині. У ході зустрічей школярі та гімназисти дізналися про правила та проблеми вступної кампанії-2018.


Учасникам заходів розповіли про порядок подання документів на вступ до вишу, основні правила розподілу державного фінансування на підготовку фахівців та орієнтовні бали по ЗНО, необхідні для вступу на навчання за державним замовленням.


Але просто знати про правила вступу – замало. Абітурієнту важливо мати внутрішню мотивацію, яка дозволить готуватися до вступу ретельно та натхненно. По ходу нашої розмови школярі заходили на офіційний сайт університету. Тому чимало часу було приділено обговоренню переваг навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. І це дало свої результати: слухачі були зацікавлені та погодилися, що заради вступу до нашої Alma Mater дійсно є сенс докладати більше зусиль у вивченні профільних шкільних дисциплін.


Адже в НУБІП студент отримує не просто документ про вищу освіту, а й низку цілком конкретних переваг:
   - високий рівень як теоретичних знань, так і сучасних практичних навичок;
   - можливість пройти виробничу практику та стажування в Німеччині, Данії та інших країнах Європи;
   - доступ до бібліотеки та потужної електронної наукової бази;
   - яскраве та насичене студентське життя з великою кількістю наукових, культурних та спортивних заходів;
   - можливість щороку відпочивати на морі в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний» за пільговою ціною;
   - диплом, який високо цінується роботодавцями, та реальна можливість отримати престижну роботу з конкурентною зарплатою.
Але всі ці перспективи стають можливими лише за умови відповідального ставлення до навчання. Саме воно дозволить талановитій борзнянській молоді здобути у подальшому якісну освіту у НУБіП України.


Принагідно учнів Борзнянської середньої школи ім. Христини Алчевської, гімназії ім. Пантелеймона Куліша, школи-інтернату І-ІІІ ступенів та студентів Борзнянського сільськогосподарського технікуму запросили завітати на Дні відкритих дверей у НУБіП України.


Володимир Литвиненко,

доцент кафедри обліку та оподаткування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook