Доцент кафедри фармакології та токсикології Ірина Деркач взяла участь у практичному семінарі «FCE: Are you ready?»

13 квітня 2018 року

Добре відомо, що вимогою сьогодення є володіння іноземною мовою, передбачене відповідними Постановами Кабінету Міністрів України «Порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань» (№ 656, від 19 серпня 2015 р.) та «Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності закладів освіти» (№ 1187, від 30 грудня 2015 р.). Згідно них вчене звання доцента і професора присвоюється особам, які мають сертифікат відповідно до Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти (на рівні не нижче В2).
Сертифікат цього рівня засвідчує здатність розуміння основного змісту складних текстів до конкретних і абстрактних тем, а також фахових дискусій у власній галузі; вміння порозумітися настільки спонтанно й вільно, щоб вести звичайну розмову з носіями мови без великих зусиль з обох боків; уміння чітко й деталізовано висловлюватися щодо широкого спектру тем, висловлювати думку щодо актуальних питань, обґрунтовувати недоліки й переваги різних можливостей. Відповідним екзаменом у міжнародній системі CEFR є FCE (Cambridge English First).
Отож, актуальність практичного семінару від Cambridge Assessment English і Oxford Klass, проведеного 11 квітня 2018 року на базі гуманітарно-педагогічного факультету, є беззаперечною.


Вже на початку заходу декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Дмитрович Шинкарук підкреслив, що однією із ключових компетенцій висококваліфікованих фахівців ХХІ століття є знання іноземної мови.


Доповідач Оксана Маноха, директор Authorised Platinum Centre «Oxford Klass», намагалася переконати присутніх, що екзамени можуть бути цікавими і зовсім не страшними.

Від проведеного pre-testing можна було отримати інформацію про знання екзаменаційних процедур і формату іспиту, практику і досвід виконання екзаменаційних завдань.
Унікальність даного заходу у тому, що у реальних екзаменаційних умовах можна було спробувати власні сили у пробному безкоштовному іспиті FCE (Writing) на рівень володіння англійською мовою В2. Такою нагодою скористалися науково-педагогічні працівники, магістри, студенти різних факультетів НУБіп України.


Результатом pre-testing очікуєються коментарі екзаменаторів Cambridge ESOL з рекомендаціями щодо поліпшення рівня володіння англійською мовою.
Велика подяка ініціаторам семінару – завідувачу кафедри англійської філології, доктору педагогічних наук, доценту Арістовій Наталії Олександрівні  і завідувачу кафедри романо-германських мов і перекладу, доктору педагогічних наук, професору Малихіну Олександру Володимировичу та іншим організаторам.

Такі заходи актуальні і важливі!


Доцент кафедри фармакології та токсикології І. М. Деркач
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook