Франція і місто Лілль відкрила свої обійми учасникам семінар тренінгу на базі Католицького університету у рамках програми ERASMUS+

2 квітня 2018 року
м. Лілль, Франція

З 19 до 23 березня відбувся семінар тренінг  на базі Католицького університету м. Лілль в рамках реалізації програми ERASMUS+, в якому прийняли участь  39 представників із понад 20 вищих навчальних закладів із Боснії, Грузії, Японії, Сербії, Росії. Індонезії, України, Іспанії, Швеції, Литви, Німеччини, Португалії, Фінляндії, Лівану та Румунії. Україна була представлена учасниками двох університетів – Національного університету біоресурсів і природокористування України доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Наталія Сілонова та доцент кафедри ґрунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули Юрій Кравченко, а  також Житомирським державним технологічним університетом доцент кафедри екології Ірина Давидова та асистент Юрій Мандро. Після урочистого відкриття кожному  учаснику було надано можливість представити свій навчальний заклад та поспілкуватися з колегами.

Французькі колеги розповіли  про університет міста Лілль, його історію, склад, особливості навчання у Франції, активності для студентів та викладачів, які вони впроваджують у навчальний процес та провели екскурсійний тур студентським містечком. 

Другий день тренінгу розпочався з інноваційної складової діяльності університету, що представлені Adimaker ProjectHemisf4ire Project, Techshop, Adicode Facilities та Urbawood.

У проектах було задіяно  міждисциплінарні та зосереджені на користувачах підходи для розвитку інноваційного бізнесу, продуктів та концепцій. Передбачено було відвідання Текшопу, в якому є можливість працювати з металом та деревиною, електронікою, текстилем, 3D - моделями, тощо. Але найбільш вражає те, що користування всім обладнанням  є доступним для кожного та безкоштовним за умов попередньої реєстрації. Adicode Facilities  призначено для групової роботи студентів над проектами, які передбачають не лише вирішення теоретичних завдань а й розв`язання реальних проблем. Закінчилася екскурсія відвіданням «розумного будинку», який покликаний забезпечити найкомфортнішу адаптацію до потреб споживача.

Третій день присвячено питанням інтернаціоналізації, в рамках якої учасників ознайомили з підходами та прийомами щодо інтернаціоналізації, які використовують в Католицькому університеті м.Лілль, а також учасники семінару з Грузії, Індонезії та Японії представили підходи, які використовують їх університети для адаптації студентів іноземців до мовних і культурних особливостей.

Надвечір провели екскурсію старим містом, що включала цікаві історичні факти, захопливу прогулянку по вечірньому Ліллю та офіційну вечерю.

У четвер відбулася конференція з питань сталого розвитку, зокрема зосереджено увагу на основних проблемах сьогодення:скорочення викопних та енергетичних ресурсів, зміна клімату, що впливає на спосіб життя: стихійні лиха, забруднення міст, хронічні хвороби тощо.

У Католицькому університеті м. Ліль розроблено програму з енергоменеджменту, яка  реалізується в межах Оn-Campus Green проект Live Tree.  Для реалізації проекту, було використано одну із будівель університету, в якій провели реконструкцію та обладнали сонячними батареями, крім того робота над проектом включає дослідницький та практичний складові елементи, що надає можливість розробити та підходи для покращення ефективності та результативності вживаних заходів, основна мета яких стовідсоткове забезпечення потреб університету у електричній енергії.

В рамках проекту також відбулися зустрічі деканом Аграрного факультету та деканом факультету харчової науки та технологій Католицького університету м. Лілль, на яких обговорили перспективи подальшого співробітницва.

Останній день тренінгу передбачав підведення підсумків роботи та обговорення результатів та перспектив на майбутнє.

 

Наталія Сілонова,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook