Going International 2018: конференція про інноваційні (екологічні) технології, підприємництво та регіональний розвиток - погляд зсередини

1 квітня 2018 року
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas

 Вже четвертий рік поспіль в м. Каунас (Литва) проводиться міжнародна конференція в рамках  тижня "Going International", який проходив  з 19 по 23 березня.

Цьогорічна конференція у Каунасі зібрала учасників з 20 різних країн: Литви, Польщі,  Грузії, Йорданії,Данії, Фінляндії, Бельгії, Португалії, Сербії, Південної Африки,України, серед яких також представники факультетуземлевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 
Метою конференції було сприяння науковому та академічному обговоренню новітніх технологій та їх застосування у сфері бізнесу, промисловості, охорони здоров'я та благополучя населення, спрямованих на регіональний розвиток .
На пленарному засідання було представлено доповіді ключових спікерів, які є професіоналами та експертами у галузі інновацій та сталого розвитку.
Доповідачі представили прикладні наукові дослідження та поділилися своїми уявленнями в галузі інформаційних технологій у державному секторі, екології та бізнесу.
Ілля Лаурс - інвестор, бізнесмен нового покоління, голова та засновник венчурного фонду «NexturyVentures» представив тенденції та новини в галузі інновацій та підприємництва.
 
Даумантас Сименас, менеджер проекту «Вільний економічний простір Паневежиси», виклав свою точку зору про те, як провінційний регіон може перетворитися на центр робототехніки в Північній та Східній Європі.                            
 
Викладач каунаської колегії Аудрона Алішоуте, експерт з питань стабільності в Балтійському екологічному форумі, виклала майбутні перспективи сталого розвитку.                         
 
Проф. Др. Хамза Аббас Аль-Севаді, професор Університету Близького Сходу (Йорданія) у своєму виступі проаналізувавпитання пов’язані з інформаційними технологіями та захистом персональних даних.                   
 
Після основних виступів конференція розділиласьна вісім окремих секцій, включаючи області екологічної інженерії, міського розвитку, харчової промисловості, виробництва меблів, інформаційних технологій та інших.
 
В секції присвяченій питанням інженерної екології та містобудування виступила доцент кафедри землевпорядного проектування НУБіП України Людмила Гунько, яка доповіла про проблемипублічності містобудівної документації, яка і визначає принципові напрямки розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту.Багатьох порушень використання земель населеного пункту можна було б уникнути, якби місцева влада дотримувалась положень Генерального плану, а громадяни знали про їх зміст і також стежили за їх виконанням. 
 
Учасники конференції обмінялися думками про технологічні та екологічні інновації, технологічне підприємництво як фактори економічного зростання та соціальних змін в регіонах.
 
2018 рік для Литви є дуже значущим, адже 100 років тому ціною неймовірних зусиль литовців і їх величезного прагнення до свободи стало проголошення незалежності Литви. 16 лютого 1918 року LietuvosTaryba (згодом – Державна Рада Литви) прийняла Акт про незалежність та оголосила про відновлення незалежної держави Литва.                 
 
Тому і святковий прийом по закінченню наукової частини конференції, був тематичним. Учасників було запрошено до історичного президентського палацу, де їх зустріли колеги з Каунаського технологічного університету в ролі першого президента Литви Анта́наса Смето́на та його дружини Софії.                    
 
Спеціалісти факультету землевпорядкування повернулися з новим досвідом та знаннями, які мають намір впроваджувати в життя в стінах рідного університету, з позитивними враженнями від професійного та особистого спілкування, а також з відчуттям вдячності за можливість розвитку та вдосконалення власних знань.
 
Фахівець 1 категорії
Юлія Мороз

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook