В 10 гуртожитку відбувся гумористичний вечір «Сміх не гріх!» до відзначення всесвітнього Дня сміху

31 березня 2018 року

   1 квітня відзначається всесвітній День сміху. Але мало хто знає, звідки він взявся. До сих пір про точне походження свята нічого не відомо. Однак деякі версії говорять про те, що він був створений на основі стародавнього свята весни, яке колись відзначали Кельти.

    Також у багатьох країнах світу існувала традиція жартувати над своїми близькими першого квітня. Деякі вважають, що свято відзначали ще у Стародавньому Римі. Там святкування проводилося на честь Бога сміху. Тоді його відзначали у лютому. У 1509 році один з французьких поетів згадав Poisson d’Avril (квітневу рибу). Вважається, що він говорив про День сміху.

Перша пряма згадка свята датується 1686 роком, коли Джон Оурі згадав Fools Holiday (Свято Дурнів). І через 10 років кілька лондонців намагалися розіграти людей, закликаючи їх на мийку левів.
На економічному факультеті також полюбляють жартувати. 29 березня в читальному залі 10 гуртожитку відбувся гумористичний вечір «Сміх не гріх!»
В символічному творчому колі зібралися учасники та гості клубу «Баланс».

Ахромєєва Ярослава розпочала гумористичне засідання з виконання авторської пісні про студентське життя. Дотепні жарти викликали прекрасні емоції в присутніх. Продовжили позитивний заряд учасники команди КВН «Катєрок» Дювенжі Катерина, Рубіновська Софія і Коцюруба Олена, які напередодні повернулися з міста Харків, де виступали в агролізі КВН, і успішно пройшовши відбір стали учасниками Кубку КВН, розіграш якого відбудеться в місті Одеса.

Запальна, дуже ритмічна, жартівлива пісня не залишила нікого байдужим. Естафету прийняла Палагута Наталія прочитавши веселу гумореску. Чорненький Олексій розповів мініатюру про два шляхи виходу із життєвої ситуації. Його привітали аплодисментами. Олександр Марчук в смішній манері розповів кумедну історію про день відкритих дверей університету.

Було надзвичайно весело. Заступник декана економічного факультету з виховної роботи Олег Криворот також вніс власний авторський доробок гуморесок в творчий вечір. Потім ніхто не очікував що Олег Григорович візьме гітару і виконає три пісні із свого студентського життя, а саме кавеенівського репертуару 90-х років, коли був учасником збірної нашого університету, яка стала чемпіоном першого телевізійного чемпіонату КВН.
Вечір закінчився на оптимістичній ноті, панувала прекрасна, дружна атмосфера.

Правда в тому, що сміх буває різний і є люди, які зовсім воліють уникати подібного вираження почуттів і емоцій. Причина проста - обтяжливе інформаційне поле постійно намагається підвести нас до одного і того ж питання: «А чому радіти?». І тим не менше, навіть у самій наймудрішій Книзі всіх часів і народів, у Святому Письмі, в першому посланні до Солунян, є такі слова: «Завжди радійте».

Гумор – велика сила. Ніщо так не зближує людей, як добрий сміх без образ. А в зближенні людей – головне завдання мистецтва.
Посмішка – інтригує, скромна – розчулює, добра – радує, щаслива – зачаровує, щира – надихає. Усмішка не залишає байдужим. Посміхайтеся!

Голова студентської організації університету Катерина Дювенжі
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook