ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження: активізуємо діяльність кафедр

28 березня 2018 року

     Розширена нарада завідувачів кафедр ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження цього разу відбулась на базі кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка.

     Метою таких нарад є не тільки планування традиційних процесів освіти і науки, а й необхідність отримання міжкафедрального досвіду розвитку матеріально-технічної бази кафедр інституту. Лабораторії кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка інтенсивно розвиваються, не стоять на місці, що є важливим для надання освітніх послуг високого ґатунку. Приклад діяльності кафедри слугуватиме стимулом для колег також тримати руку на пульсі сучасних технологій, переконаний директор ННІ Володимир Козирський.

     За принципом: краще один раз побачити екскурсію лабораторіями провів завідувач кафедри Віталій Лисенко.
    Він зазначив, що у структурі кафедри функціонують ряд проблемних науково-дослідних, навчально-наукових, навчально-виробничих та навчальних лабораторій: лабораторія моделювання технологічних процесів; лабораторія проектування систем автоматики; лабораторія автоматизації технологічних процесів; лабораторія електронних пристроїв у системах керування; лабораторія мікропроцесорної техніки і цифрових систем управління; лабораторія електроніки та мікросхемотехніки; лабораторія технічних засобів автоматики; лабораторія оргтехніки і техніки зв'язку; лабораторія робототехнічних систем; проблемна науково-дослідна лабораторія «Інтелектуальні управляючі системи в АПК»; навчально-наукова лабораторія електронних пристроїв та мікроконтролерів в системах керування; навчально-наукова лабораторія автоматизованих систем управління з елементами штучного інтелекту; навчально-науково-виробнича лабораторія САПР систем автоматизації; навчально-виробнича лабораторія технічного обслуговування і ремонту ПК.

     Майже в кожній лабораторії протягом останнього року відбулось оновлення обладнання та лабораторних стендів, а деякі з них – з’явилися вперше.

     На сьогодні без перебільшення можна стверджувати, що кафедра автоматики та робототехнічних систем є кращою серед аналогічних кафедр технічних вишів. Потужний розвиток і діяльність кафедри стали основою для відкриття у спецраді нової спеціальності 05.13.07 - Автоматизація процесів керування, успішного проведення міжнародної конференції «Автоматика –2017» та ін.

     Завідувачі кафедр висловили пропозицію рейтинговій комісії: звернути увагу на оцінку трудозатрат викладачів, які створюють лабораторні стенди. Вартість монтажних робіт викладача (окрім вартості обладнання) оцінюється загальною сумою близько 30 000 грн на один стенд. Особливо це важливим є для молодих викладачів.

     На засіданні обговорена та прийнята до виконання загальна концепція розвитку матеріально-технічної бази кафедр ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, пошуку всіх можливих варіантів отримання сучасних технічних засобів.
     На засіданні також проведено аналіз профорієнтаційної роботи викладачів, підготовки до Дня відкритих дверей університету та предметної олімпіади для вступників, сформовано ряд розпоряджень до виконання запланованих заходів.

     Прийнято рішення, що наступна нарада в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження пройде на базі кафедри електроприводу і електротехнологій ім. проф. С.П. Бондаренка, де буде ретельно розглянута її діяльність.

Семен Волошин,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook