Участь дипломників кафедри у 71 Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Молоді науковці агробіологи – ювілею університету»

22 березня 2018 року

20-21 березня на агробіологічному факультеті проходила 71 Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Молоді науковці агробіологи – ювілею університету» присвячена 120-річчю з дня заснування Університету. Конференція зібрала велику кількість учасників – студентів агробіологічного факультету НУБіП України, а також гостей з Харківського НАУ ім. В.В. Докучаєва та ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж».

На пленарному засіданні з вітальним словом виступив декан агробіологічного факультету Віктор Забалуєв, зазначивши, що там де формуються засади спеціальності «Агрономія» і «Садівництво та виноградарство» поряд з навчальним процесом повинна бути практична складова, без експериментів в агрономії не можливо – це є обов’язковою складовою формування висококваліфікованого фахівця. Декан побажав успішної та  плідної роботи на конференції.

З привітанням до присутніх звернулася директор НДІ Рослинництва і ґрунтознавства Ганна Ковалишина, яка відмітила, що приємно те, що наші студенти хочуть працювати і пізнавати ази науки, побажала всім успіхів, досягнень у науковій ниві, а також слухати і переймати досвід, брати активну участь в обговоренні отриманих результатів досліджень.

Далі учасники конференції мали змогу послухати актуальну та цікаву доповідь завідувача кафедри генетики, селекції та насінництва Віталія Жемойди на тему: «Проблеми і перспективи селекції кукурудзи в Україні». Доповідач відмітив актуальність культури не тільки як зернової, кормової а й біоенергетичної культури в світі, цінність використання практично всіх частин рослини як замінника щодо біопластиків, виходу олії, виробництва біопалива, біодизеля. Визначив напрями ведення селекції кукурудзи у зв’язку із зміною клімату у більш північних регіонах України.

Про своє бачення щодо сорту та гібриду як об’єкта сільськогосподарського виробництва, їхнє значення для диктату технологій, виступив випускник факультету 1994 року, перший директор Українського інституту експертизи сортів рослин Олександр Гончар. Доповідач також акцентував увагу присутніх на місці молодого спеціаліста на ринку праці, ступені його підготовки на студентській лаві для майбутнього працевлаштування. Виступ спонукав до запитань та обговорення як досвідчених науковців так і студентів.

21 березня відбулись слухання на секції «Садівництво та виноградарство». Розпочалась робота конференції із оголошення і нагородження переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Садівництво та виноградарство». Голова конкурсної комісії доцент Юрій Слєпцов назвав переможців і під голосні оплески присутніх вручив їм грамоти і подарунки.

 

 

Дмпломники кафедри овочівництва і закритого грунту взяли активну участь у роботі секції. Теми доповідачів відзначались актуальністю, охоплювали різні технологічні та селекційні аспекти галузі овочівництва відкритого і закритого ґрунту. Особливий інтерес викликала інформація про дослідження, проведені на тлі інтенсивних технологій, які йдуть в ногу з часом. Яскравою стала доповідь Данила Гуменного з сортовивчення салату латуку, проведеного ним у компанії «Рійк Цваан». Цікавим і пізнавальним було повідомлення про особливості розмноження та вирощування шлюмбергери за результатами стажування у Данії, яке зробив Логвиненко В’ячеслав. Конференція відбувалась у дружній атмосфері взаємозацікавленості і підтримки.

 

 

Дипломники кафедри були відзначені дипломами 2 ступеню В’ячеслав Логвиненко та 3 ступеню Данило Гуменний.

 

 

 Віра Кутовенко, доцент

 кафедри овочівництва та закритого грунту

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook