БІНАРНЕ ОГЛЯДОВО-НАВЧАЛЬНЕ ЗАНЯТТЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ЕКОЛОГІЯ»

16 березня 2018 року

IMG 20180315 10455415 березня викладачами кафедри «Екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування» проведено бінарне оглядово-навчальне заняття з дисциплін «екологічна паспортизація територій та підприємств» та «екологічна токсикологія». Мета інноваційного заняття полягала в поглибленні практичних знань майбутніх фахівців-екологів, наданні теоретичних основ і практичних рекомендацій з організації роботи при дослідженні різноманітних токсичних забруднень навколишнього середовища.


 

IMG 20180315 103603Перша частина заняття проводилась у навчальній  аудиторії, де студенти ознайомились із теоретичним матеріалом. Продовження відбулось у приміщенні «Бережанської Державної вимірювальної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи», яка надає послуги у сфері стандартизації та метрології під супроводом завідувача лабораторією Брикайла Л. Є.

IMG 20180315 104815Особливо зацікавило студентів ознайомлення із роботою “Державної вимірювальної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи”, яка надає послуги у сфері стандартизації та метрології, а саме: з вимогами до ведення документації та порядком їх акредитації, направлених на поглиблення дослідницьких вмінь; з роботою простих розрахунків забруднень; з участю в складанні екологічних звітів, виконаних згідно з експертизою та екологічною паспортизацією різних об'єктів.

IMG 20180315 104740Лабораторія здійснює контроль якості рослинної, тваринної та рибної продукції за хімічними і мікробіологічними показниками, відповідно до «Програми державного моніторингу довкілля в частині здійснення Держагентством України контролю за якістю продукції». Відповідно до Програми, лабораторією здійснюється контроль якості продукції (визначення концентрації нітратів, нітритів, дослідження проби меду, молока, рослинної продукції у різні сезони). Із досвіду інспектора лабораторії найбільше порушень вмісту концентрацій нітратів виявляється у овочах ранньою весною, що пояснюється особливостями технології вирощування ранніх овочів. Також увагу майбутніх фахівців зосередили  на розвитку знань у галузі проведення органолептичної оцінки та лабораторних дослідів. Студенти також мали можливість задавати запитання, проявляли хороший рівень обізнаності у розглянутих екологічних питаннях. І ми надіємося, що хтось із них, по завершенню навчання, виявить бажання працювати у подібних лабораторіях.

Викладачі кафедри «екології, охорони навколишнього середовища
та збалансованого природокористування».
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook