ГМО – перспективне досягнення науки чи небезпека для споживача

22 березня 2018 року

Відкрита лекція під назвою, що змушує зважити всі «за» і «проти», була прочитана на запрошення колег-викладачів Київського національного торговельно-економічного університету для студентів юридичного фаху  та науково-педагогічних працівників КНТЕУ.

Зустріч – лекція була організована в межах Х Консумерфесту, що проводиться на регулярній основі. Під час спілкування було всебічно розглянуто питання правового регулювання використання ГМО в Україні, окрема увага була приділена правовим засадам оцінки ризику ГМО як продукту біотехнологій і відповідним запобіжним заходам в законодавстві України.

В той же час, лейтмотивом лекції було існування ГМО як об’єктивної реальності в багатьох країнах світу і як  високотехнологічного продукту, який за умови дотримання відповідних обмежень, може стати основою продовольчої безпеки в усьому світі.

 

Окремою темою стала діяльність юридичного факультету НУБіП України і кафедри цивільного та господарського права щодо підготовки кваліфікованих фахівців у питаннях, пов’язаних з дозвільними процедурами, правом інтелектуальної власності, зокрема на продукти біотехнологій і залучення бажаючих на відповідні магістерські програми НУБіП України.

 

Завідувач кафедри цивільного

та господарського права НУБіП України

Олексій Піддубний

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook