Як проводити акредитаційну експертизу – нарада-семінар МОН України

21 березня 2018 року

      21 березня на базі Державної освітньої установи «Навчально-методичний центр з питань якості освіти» Міністерством освіти і науки України було проведено нараду-семінар з питань акредитаційної експертизи освітніх програм, напрямів підготовки та спеціальностей з представників закладів вищої освіти (ЗВО) України, участь у якій від нашого університету взяла начальник навчального відділу Оксана Зазимко.

     Відкрив нараду в.о. директора навчально-методичного центру з питань якості освіти Ігор Лікарчук, який проінформував присутніх що метою наради є інформування закладів вищої освіти про новації та особливостей в процедурах акредитації освітніх програм, напрямів підготовки та спеціальностей, а також процедурах замовлення та видачі сертифікатів про акредитацію.

     З питань акредитації освітніх програм перед присутніми виступила Світлана Данильченко, заступник директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН України. Вона проінформувала присутніх основні нормативні документи з питань ліцензування та акредитації освітніх програм (Постанова КМУ № 978, № 1187, наказ МОН України № 689 тощо). У своєму виступі Світлана Олексіївна зупинилася на аналізі основних помилок, які допускають ЗВО в акредитаційних справах, для їх подальшого уникнення. Наголосила, що новиною для більшості закладів є необхідність створення проектних гру за кожною освітньою програмою. Проінформувала також про те, що в роботі знаходяться нові ліцензійні умови. А далі відповіла на всі запитання представників вишів.

 

     Олександр Литвиненко, начальник відділу Державної освітньої установи «Навчально-методичний центр з питань якості освіти» Міністерством освіти і науки України проінформував присутніх про вимоги до акредитації напрямів підготовки та спеціальностей (первинної та повторної), про вимоги до проведення ККР (комплексних контрольних робіт) тощо і відповів на багаточисельні запитання. Наступною виступаючою була начальник відділу Тетяна Марчинська, яка повідомила присутнім про порядок замовлення та отримання сертифікатів про акредитацію.

     Детальна інформація буде доведена деканам факультетів та директорам ННІ на засіданні навчально-методичної ради 26 березня!

Лариса Кліх

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook