НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ – ВАЖЛИВА ДІЛЯНКА ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ НА КАФЕДРІ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД. М.Ф. ГУЛОГО

14 березня 2018, 12:26

Співробітники кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого доктор ветеринарних наук, професор Карповський В.І., доктор сільськогосподарських наук, професор Трокоз В.О., кандидат ветеринарних наук, доцент Журенко О.В. та магістри другого року навчання з напрямку підготовки: «Вища нервова діяльність» відвідали Ставищенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби України у Київській області, де разом з начальником управління Коберником С.П. були обговорені питання щодо проведення наукових досліджень студентами магистратури та профорієнтаційної роботи у школах Ставищенського району.

Було досягнуто домовленості про сприяння Ставищенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби України залученню абітурієнтів-випускників місцевих шкіл для вступу в НУБіП України зокрема на факультет ветеринарної медицини.
Результатом обговорення також став початок досліджень на базі ТОВ «СВК Світанок» (с. Винарівка, Ставищенського району Київської області) на коровах 2-3 лактації. Під час експериментів були одержані наукові результати для розроблення методики вивчення умовно-рефлекторної діяльності тварин, проведені дослідження типологічних особливостей нервової системи та тонусу автономної нервової системи корів.
За час перебування в Ставищенському районі студентами під керівництвом своїх наукових керівників проведена робота з визначення типів вищої нервової діяльності за розробленою кафедрою експрес-методикою шляхом оцінки рухової реакції тварини до місця підкріплення кормом, швидкості вироблення та переробки умовного рухово-харчового рефлексу, ступеня орієнтувальної реакції та зовнішнього гальмування.

Другий етап експериментів включав дослідження тонусу АНС у піддослідних тварин за тригеміновагальним тестом. Вказані дослідження здійснені студентами згідно програми їх підготовки та затверджених тем магістерських робіт.

Доцент кафедри, О. Журенко

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook