Воркшоп «The World’s Biggest Stock & Commodity Exchanges»: студенти-економісти вивчають роботу найбільших бірж світу

11 березня 2018 року

     Кафедра біржової діяльності і торгівлі організовала серію воркшопів зі студентами третіх-четвертих курсів англомовних груп економічного факультету, основною метою яких стало вивчення особливостей діяльності найбільших фондових і товарних бірж світу.

     Економісти, обліковці та фінансисти були розділені на команди і отримали кейс-завдання представити сучасну біржову торгівлю однієї з обраних ними міжнародних бірж. Серед біржових платформ студенти досліджували роботу Чиказької товарної біржі (CME Group), Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE), Інтерконтинентальної біржі (ICE) Європейської біржі (EURONEXT), Лондонської біржі металів (LME), Токійської фондової біржі (TSE) та інших. Завдання виявилось досить цікавим, адже команди конкурували між собою і кожна з них намагалась використати якомога більше креативних ідей для презентації результатів своєї роботи. Сформовані робочі групи мали своїх координаторів, які повинні були забезпечити скоординовану роботу всіх учасників.

     У результаті було продемонстровано як на практиці глобалізаційні процеси поглибили інтеграцію фінансових і товарних ринків на всіх рівнях. Учасники побачили як обрані ними міжнародні біржі впливають на процеси і тенденції світового ціноутворення на аграрну продукцію, товарні активи та фінансові інструменти, відчули себе учасниками біржової торгівлі, ближче познайомились з практичною діяльністю сучасних глобальних біржових ринків, визначили на яких біржових платформах концентрується світове ціноутворення на різні види активів, а також зрозуміли особливості механізмів перерозподілу світового інвестиційного капіталу та яким чином можна скористатись біржовими інструментами для спекуляції й управління ціновими ризиками.

     Звичайно ж, знання іноземної мови значно збільшило можливості студентів у використанні сучасних і, головне, актуальних інформаційних ресурсів на наукових праць. Крім того, проведені воркшопи сприяли формуванню навиків командної роботи, що в майбутньому слугуватиме конкурентною перевагою на ринку праці.

     Виконані групові проекти студентів-економістів англомовних груп під час воркшопів отримали високу оцінку і ще раз продемонстрували бажання і зацікавленість використовувати сучасні методи навчання задля формування практичних навиків, що у комплексі зі знанням іноземних мов стане запорукою успішного працевлаштування наших випускників.

Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook