Гуртківці взяли участь у роботі семінару «Сучасні тенденції лікування дрібних домашніх тварин», м. Львів

6 березня 2018 року

Члени гуртка "Ветеринарна фармакологія та токсикологія" Чумак Катерина,  Баликіна Катерина та Владислава Оніпко відвідали семінар «Сучасні тенденції лікування дрібних домашніх тварин», яку організували Об'єднання лікарів ветеринарної медицини, Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини України та Центр Сучасної Ветеринарної Медицини у місті Львові.


Наші студенти отримали цікаву інформацію з доповідей Сергія Ткаченка, головного лікаря ЦВП «ЕЛІТВЕТ» (м. Дніпро), на теми «Сучасна стоматологія у ветеринарії», «Ази ветеринарної стоматології» та Марії  Ткаченко, лікаря ветеринарної медицини,  дерматолога, репрудоктолога ЦВП «ЕЛІТВЕТ» (м. Дніпро), на теми «Діагностика безпліддя у самців собак», «Клінічні випадки з практики репродуктолога».
Особливо корисним, зі слів гуртківців, був матеріал про терапевтичну  ефективність таких препаратів як отофлокс, цефтифур-50, цепронорм, спектран.


І це не випадково, адже на разі актуальними у практиці ветеринаної медицини є застосування таких комбінацій антибіотиків широкого спектру дії та гормональних препаратів. Так, для прикладу, лікарський засіб спектран, аналогів якого немає нині на фармацевтичному ринку України, містить амоксициліну тригідрат з групи амінопеніцилінів та синтетичний кортикостероїд бетаметазону дипропіонат. Такий комплекс має переваги, зокрема широкий спектр пролонгованої дії, відсутність алергічної реакції, зручність у практичному застосуванні тощо. Препарат показаний за патології органів травного каналу, дихання, сечостатевої системи, суглобів і шкіри.


На разі гуртківці готуються до представлення матеріалу та обміну досвідом,  отриманого на семінарі, на наступному засіданні гуртка.

І. Деркач

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook