Міжнародна науково-практична конференція «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя»

4 березня 2018 року

Шановні колеги!

 

До Міжнародної науково-практичної конференції «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», яка відбудеться 23-25 травня 2018 року та присвячена 120-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України запрошуємо підготувати статті у збірник наукових праць «Науковий вісник НУБіП України. Серія Агрономія», який  внесений до переліку наукових друкованих фахових видань України, в яких можуть бути опубліковані результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора та кандидата сільськогосподарських наук. Збірник наукових праць включено до бібліографічної бази даних наукових публікацій РІНЦ, Ulrichsweb (Ulrich's Periodicals Directory ), SIS (Scientifing Indexing Services), Google Scholar, Base, Miar, USJ, ResearchBib, Agris, Index Copernicus.

До редакції збірника через систему OJS http://journals.nubip.edu.ua/index.php/Agronomija надсилається електронний пакет документів:

– Відомості про авторів (Vidomosti_Ivanenko.doc);

– наукова стаття (Paper_Ivanenko.doc);

– розширена анотація статті англійською мовою обсягом до 3 сторінок тексту (Аbstract_Ivanenko.doc);

– 1 рецензію, підписану доктором і завірену печаткою тієї установи, де працює рецензент.

Вимоги до оформлення статті у додатку.

Статті приймаються до 1 квітня 2018 р.

 

З повагою, заступник відповідального секретаря

Піковська Олена Володимирівна

[email protected]

тел. (096)3389671

 

Вимоги до оформлення статей у збірнику праць

«Науковий вісник НУБіП. Серія Агрономія»

До розгляду приймаються наукові статті обсягом 6-12 сторінок тексту, формат паперу – А4, орієнтація – книжкова, поля з усіх сторін – 20 мм, міжрядковий інтервал – 1,5, кегль шрифту – 14, гарнітура – Times New Roman, абзац – 1,25 см (лише для основного тексту анотацій і статті). 

2. Структура наукової статті:  рядок 1 – УДК (вирівнювання по лівому краю, шрифт – напівжирний). Визначити код УДК ви можете за цим посиланням: http://teacode.com/online/udc/

рядок 2 – назва наукової статті (вирівнювання по центру, шрифт – напівжирний, великі літери); 

рядок 3 – ініціали та прізвище автора (співавторів, шрифт – напівжирний); науковий ступінь і вчене звання, місце роботи (повна назва структурного підрозділу, шрифт – напівжирний курсив), кожен співавтор і з нового рядка, вирівнювання по центру; 

рядок 4 – електронна адреса авторів; 

рядок 5 – анотація (кегль шрифту – 14, курсив, міжрядковий інтервал – 1). Обсяг анотації повинен бути не менше 150 слів; До публікації приймаються рукописи з максимально конкретизованими анотаціями. Анотація повинна містити основні висновки роботи та результати роботи. Композиційно анотація може бути збудована за принципом IMRAD (Introduction, Methods, Results and Discussion): Актуальність – актуальність дослідження.  Мета – мета і завдання дослідження. Методи – відомості про те, коли, де, як проводилося дослідження; яка інформація, методи використовувалися; хто був включений в групу піддослідних. Результати – основні висновки (конкретика), результати дослідження. Перспективи – інформація про те, як отриманий результат співвідноситься з висновками інших учених, які перспективи дослідження, напрями подальшої роботи, складності.

рядок 6 – ключові слова (кегль шрифту – 14, курсив, міжрядковий інтервал – 1; словосполучення використовуються для пошуку статті в електронних базах), вони повинні бути лаконічними, відображати зміст і специфіку рукопису.

Анотація та ключові слова підлягають перевірці з метою недопущення технічного перекладу програмними засобами, оскільки рукописи будуть доступні в Інтернет-мережі: бібліографічних (наукометричних) базах, інформаційних порталах, онлайн-бібліотеках. 

рядок 7 – текст наукової статті із зазначенням наступних елементів: Актуальність, де висвітлюється важливість дослідження, існуючі проблеми та напрями їх вирішення в контексті поставлених наукових завдань; вказуються невирішені частини проблеми. Аналіз останніх досліджень та публікацій, де подається короткий аналіз результатів досліджень науковців з тематики наукової статті. Мета дослідження, де вказуються мета і завдання наукового дослідження. Матеріали і методи дослідження, де висвітлюються основні методи і прийоми, застосовані у науковій статті. Результати дослідження та їх обговорення, де висвітлюються основні отримані результати дослідження, подані у науковій статті. Висновки і перспективи, де подаються конкретні висновки за результатами дослідження та перспективи подальших розробок.

В кінці наукової статті подається Список використаних джерел (не менше 8-ми джерел) у порядку згадування або у алфавітному порядку (кегль шрифту – 14, міжрядковий інтервал – 1). Список використаних джерел оформляється за міждержавним стандартом ДСТУ 8302:2015. Посилання на літературні джерела в тексті наукової статті слід надавати в квадратних дужках [1, с. 56; 7, с. 45–51]. Після цього подається список використаних джерел англійською мовою (References), який формується за міжнародним стандартом АРА (використовуватиметься під час розташування рукописів у зарубіжних базах). Даний стандарт використовується у США як стандарт оформлення статті (в тому числі і бібліографічного списку), прийнятий АРА (Американська психологічна асоціація) та Є МІЖНАРОДНИМ. Для полегшення під час оформлення джерел за цим стандартом рекомендуємо користуватись посиланням http://www.slovnyk.ua/services/translit.php. Транслітерацію українських символів необхідно здійснювати у відповідності з Постановою КМУ від 27 січня 2010 р. № 55, а російських – згідно системи BGN/PCGN.

3.Табличний та графічний матеріал може бути лише книжкового Текст формату, а його кількість доречною. Таблиця повинна мати порядковий номер, вказується зліва перед назвою таблиці. Назва таблиці подається над таблицею (кегль шрифту – 14, напівжирний, міжрядковий інтервал – 1,5, розміщення по ширині). Текст таблиці подається гарнітурою Times New Roman (кегль шрифту – 12, міжрядковий інтервал – 1). 

Рисунок повинен бути єдиним графічним об’єктом і згрупованим; мати номер і назву, що вказується поза об’єктом (кегль шрифту – 14, напівжирний, міжрядковий інтервал – 1, розміщення по ширині). Розташування рисунку має бути в тексті. Рисунки повинні бути контрастними,чорно-білими або кольоровими. Графічні матеріали не повинні бути сканованими. Рис. 1. Назва рисунку 

Формули (зі стандартною нумерацією) виконуються в редакторі Microsoft Equation. 

В наукових статтях не допускається автоматичних переносів слів та використання макросів. Абзаци позначати тільки клавішею “Enter”, не застосовувати пробіли або табуляцію (клавіша “Tab”).

Не допускається використання ущільненого або розрідженого шрифту. рядок 8-16 – тема, ініціали і прізвище автора, анотація та ключові слова, які надаються російською та англійською мовами.

До редакції збірника через систему OJS (http://journals.nubip.edu.ua/index.php/sanu/index) надсилається електронний пакет документів (див. Додатки):

– Відомості про авторів (Vidomosti_Ivanenko.doc);

– наукова стаття (Paper_Ivanenko.doc);

– розширена анотація статті англійською мовою обсягом до 3 сторінок тексту (Аbstract_Ivanenko.doc);

– 1 рецензію, підписану доктором і завірену печаткою тієї установи, де працює рецензент.

Вартість друку статті – 50 грн. за сторінку.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook