Майбутні соціальні педагоги пройшли ректорський контроль знань

2 березня 2018, 11:30

02 березня під керівництвом начальника навчального відділу Національного університету біоресурсів і природокористування України Зазимко Оксани Володимирівни, заступника декана гуманітарно-педагогічного факультету Рудика Ярослава Михайловича, завідувача кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Вікторової Лесі Вікторівни, розпочато проведення заходів спрямованих на дослідження якості вищої освіти, а саме проведення одного із видів внутрішнього аудиту – ректорського контролю знань.

Світова практика у сфері вищої освіти свідчить про те, що для забезпечення високоякісного навчання студентської молоді сьогодні недостатньо традиційних методів. Система освіти зазнала значні зміни у зв'язку з приєднанням країни до Болонської декларації, що безумовно викликало потребу в модернізації підготовки майбутніх фахівців, компетентність яких би признавалася у світовій професійній спільноті.

Для України одним з ефективних шляхів вирішення цієї проблеми є використання ідеології загального управління якістю (ТQМ — Total quality management) і міжнародного стандарту ISO (International Organization for Standardization) 9001 з дотриманням вимог стандартів і директив європейської асоціації гарантії якості вищої освіти (ENQA — European Association for Quality Assurance in Higher Education).

В Національному університеті біоресурсів і природокористування України багато років поспіль впроваджується і реалізується система управлянні якістю освіти.

Постійне оцінювання навчальних програм, яке пропонується в керівництві, забезпечить результативність навчального процесу, а внутрішній аудит якості введений згідно Закону «Про вищу освіту» в вищих навчальних закладах України дозволить перевіряти виконання вимог, зокрема, викладених в заявах про досягнення університету. Одним з видів внутрішнього аудиту є ректорський контроль знань.

Ректорський контроль здійснюється відповідно до «Положення про організацію ректорського контролю якості навчання» з метою визначення глибини і міцності засвоєння студентами учбового матеріалу і об'єктивності оцінювання викладачами знань студентів під час підсумкового (семестрового) контролю знань.

В рамках реалізації положення про внутрішній аудит контролю залишкових знань 02 березня 2018 року проведено ректорський зріз знань на гуманітарно-педагогічному факультеті університету. В ньому прийняли безпосередню участь студенти кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті спеціальності "Соціальна робота" СП1401б.

Студенти хвилювались очікуючи початок ректорського контролю зрізу знань, але протягом чотирьох років навчання наполегливо вчились та формували професійні навички і вміння майбутніх фахівців в галузі соціальної роботи за спеціалізацією соціальна педагогіка.
Викладачі кафедри приклали багато зусиль для того щоб всі дисципліни що, викладаються на кафедрі дозволили студентам кафедри під час навчання в університеті досягти високих результатів в розвитку і формуванні конкурентоспроможного фахівця з соціальної педагогіки на сучасному ринку праці.

Вітаємо викладачів кафедри а особливо студентів наших учнів з високими результатами знань під час ректорського контролю. І бажаємо Вам вдачі в майбутні професійні діяльності в непростих жорстких конкурентних умовах на ринку праці. І бажаємо успіхів під час здачі державної атестації і під час вступу в магістратуру за спеціальністю 231 "Соціальна робота" спеціалізаціями "Соціальна робота" та "Соціально-психологічна реабілітація".

До речі, більш детальний фотозвіт про цей захід всі можуть переглянути на офіційній сторінці гуманітарно-педагогічного факультету у мережі Facebook.

Вітаємо і крокуємо далі в цікаве сповнене надій і сподівань майбутнє!

Ярослав Рудик,
заступник декана гуманітарно-педагогічного
факультету НУБіП України
Леся Вікторова,
завідувач кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
Геннадій Ржевський,
доцент кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook