Зустріч студентів-міжнародників з Надзвичайним і Повноважним Послом

3 березня 2018 року
1-го березня 2018 р., в день приходу на землю весни, в чисту білу заметіль, що вкрила пухнастою ковдрою Київ, у студентів-міжнародників НУБіП України в конференц-залі 1-го навчального корпусу (ауд. 24) відбулась зустріч із відомим українським громадським діячем Володимиром Дмитровичем Хандогієм - державним службовцем Першого рангу, дипломатом, Надзвичайним і Повноважним Послом, який протягом багатьох десятиріч представляв і відстоював інтереси Держави, працюючи зокрема в представництвах Української РСР, СРСР, України при ООН, інших міжнародних організаціях, Постійним представником України при ООН в роки становлення суверенної Української дипломатії, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Канаді, Королівстві Бельгія, Великому Герцогстві Люксембург, Королівстві Нідерланди, Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. 
В ході спілкування, що його відкрив вітальним словом та провів кандидат історичних наук, доцент кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету, яка власне й готує бакалаврів з міжнародних відносин, Асатуров С. К., поважний гість, – сьогодні Президент Української Асоціації зовнішньої політики, – розповів про свій життєвий й професійний шлях, який він пройшов, починаючи від аташе відділу преси до виконуючого обов’язки Міністра закордонних справ України, історію становлення й розвитку сучасної української дипломатії, біля витоків формування й зміцнення якої йому довелось стояти, цікаві й корисні для слухачів випадки з практики професійного дипломата, ще раз нагадав студентській аудиторії про необхідність максимально кращого навчання, оволодіння фахом й особливо іноземними мовами як передумови подальшого успішного служіння обраній професії, а, відтак, й інтересам Держави в середині країни й на міжнародній арені. 
 
Володимир Дмитрович розповів про історію створення, цілі й завдання діяльності заснованого ним громадського об’єднання «Українська Асоціація зовнішньої політики», головними принципами існування якої є Патріотизм, Порядність, Професіоналізм. 
 
В.Д. Хандогій презентував аудиторії та подарував кафедрі свою нову книгу «Дипломатичні сюжети: невигадані історії кар’єрного дипломата» – підсумок багаторічної праці та роздумів українського професійного дипломата, патріота, громадянина щодо шляхів реалізації геополітичних інтересів держави в світовому глобальному просторі в умовах сьогодення та найближчої й стратегічної перспективи.
 
Після свого виступу гість кафедри дав ґрунтовні відповіді на численні запитання студентів та викладачів щодо широкого кола питань стосовно перспектив обраного напряму освіти, можливостей, перспектив й умов післядипломного працевлаштування, ефективності реалізації зовнішньополітичного курсу держави на сучасному етапі, його бачення розвитку й зміцнення вітчизняної дипломатичної служби, тощо.
Наприкінці зустрічі завідувач кафедри професор Білан С.О. від імені студентів, колективу кафедри щиро подякував гостеві за відгук на запрошення відвідати НУБіП, цікаву, професійну розповідь, розуміння й поважне ставлення до поставлених аудиторією непростих питань й проблем, висловив впевненість, і сторони прийшли в цьому до згоди, що проведена перша зустріч стане основою подальшого професійного й особистого спілкування між студентами й викладацьким колективом кафедри і Асоціацією та її Президентом. 
 
По її завершені присутні із задоволенням й подякою сфотографувались з поважним гостем, висловивши надію на скору наступну зустріч й подальші добрі взаємини. 
 
 
Анжеліка Огньова 
студентка групи МВ-17001б,
Лановюк Людмила
куратор групи МВ-17001б
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook