Творчі колективи університету – переможці першого етапу столичного конкурсу народної творчості!

2 березня 2018, 15:38

У Києві давно стало доброю традицією щорічно проводити огляд-конкурс народної творчості, основними організаторами якого є департамент культури Київської міської державної адміністрації та Київський міський центр народної творчості і культурологічних досліджень. Творчі колективи і студії нашого університету постійно беруть у ньому участь і неодноразово ставали переможцями.

Ось і зараз потягом лютого управлінням культури, туризму та охорони культурної спадщини Голосіївської районної адміністрації було організовано районний тур огляду-конкурсу народної творчості у вокально-хоровому, хореографічному, театральному жанрах, а також у жанрах образотворчого, декоративно-прикладного та фотомистецтва. До складу журі було запрошено видатних майстрів мистецтв, авторитетних музичних педагогів та високопрофесійних керівників творчих колективів столиці, серед яких Лауреат Всеукраїнської премії ім. Миколи Лисенка, заслужений діяч мистецтв України, хоровий диригент Лариса Бухонська, провідна солістка Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України, доцент кафедри естрадного вокалу Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, заслужена артистка України Олена Лукашова, керівник Народного художнього колективу «Ансамбль танцю «Вербиченька», заслужений артист України Микола Назаренко, доцент кафедри режисури Київського національного університету театру і кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого, завідувач сектором театрального мистецтва Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Володимир Федоров, завідувач сектором образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва цього ж центру Оксана Парфус, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Лимаренко та інші.

Цьогоріч огляд-конкурс зібрав найбільшу кількість учасників. До оргкомітету надійшло більше 140 заяв від творчих клубних та студентських колективів, вокально-хорових аматорських колективів та окремих виконавців та понад 130 – від творчих студій і майстерень. Проходив він у Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району та клубі «Ровесник» Голосіївського району м. Києва.

Огляд народної творчостi у Голосiївському районi

Наш університет на конкурсі представляли студія естрадного співу під керівництвом доцента кафедри культурології Ірини Войтюк, народний ансамбль пісні і танцю «Колос» (керівники – старші викладачі Володимир Якимчук і Валерій Музальов), студентський народний театр «Березіль» (керівник – старший викладач Наталія Тітенко), художня студія «Голосіївська палітра» і гурток «Декоративна флористика» (керівник – доцент Ярина Пузиренко).

Дарина Лукашук

Аделiна Лопачук

Журі високо оцінило самобутність колективного виконання «Колоса» (перемога у номінації «Хорове мистецтво»), сценічну культуру та творче спрямування «Березоля» (перемога у номінації «Театральне мистецтво»), високий рівень виконавської майстерності та індивідуальність виконання Дарини Лукашук (студентка факультету аграрного менеджменту) і Аделіни Лопачук (студентка гуманітарно-педагогічного факультету), які здобули перемогу у номінації «Вокальне мистецтво».

Бiля експозицii декоративноi флористики

Експозицiя гуртка декоративна флористика та художньої студiї

Та найбільше перемог принесла університетові творча студія «Голосіївська палітра»: у номінації «Живопис» її здобули Анастасія Рибакова (гуманітарно-педагогічний факультет), Ольга Хруленко та Олена Жиляєва (факультет ветеринарної медицини), у номінації «Графіка»Юлія Виноградова, Анна Донченко, Маргарита Покропивна, Влада Гонтова (факультет ветеринарної медицини) та Олександра Скочек (гуманітарно-педагогічний факультет), у декоративному розписі кращими виявилися майбутні ветеринари Вероніка Андрійчук та Анна Колодій, Вікторія Линник з гуманітарно-педагогічного факультету представила найкращі ляльки-мотанки і вироби з бісеру, Єлизавета Кабакова, Юлія Лаврик, Владислав Данильченко, Яна Кривошей і Олена Давидова з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології були кращими у декоративній флористиці. Приємно, що і керівниця студії доцент кафедри культурології Ярина Пузиренко виборола перемогу в номінації «Кераміка».

Побажаємо успіхів переможцям і чекатимемо гарних новин з міського етапу конкурсу!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook