Доцент Вероніка Чекалюк побувала на зустрічі «Гаджетоманія: медіа інноваціі 2018»

24 лютого 2018, 12:34

Проблема не в тому, що людям бракує сили волі, а в тому, що «є тисяча людей по той бік екрану, завдання яких – зруйнувати твій самоконтроль», - Адам Альтер

«Інноваційні програми для журналістів-студентів, - головне завдання сучасного конкурентного викладача. Журналісти належать до групи «гаджетозалежних», бо нині гаджет - це інструмент комунікацій, - зазначає Вероніка Чекалюк під час дискусії з колегами на зустрічі у Міжнародному інституті менеджменту.

Зустрітися саме на цю тему нас надихнула книга Адама Альтера «Нездоланні», що вийшла у видавництві Book Chef в рамках серії «Бібліотека МІМ».

А на зустрічі разом із запрошеними спікерами ми дискутували про наступне:
• Які «гачки» використовують розробники новітніх технологій для формування поведінкової залежності?
Як журналістам написати рейтинговий матеріал?
• В чому загроза поведінкової залежності?
Як популяризувати свою статтю?
• Що таке «непрохані цілі та KPI»? Що насправді нас мотивує та робить щасливими? 
• Роль фото у рейтингу журналіста?

Усі відповіді Вероніка Чекалюк зафіксувала й під власним кутом зору подасть у інноваційному підручнику для студентів журналістів НУБІП у 2018 році. Адам Альтер зазначає, що більшість людей використовують свій телефон у середньому від однієї до чотирьох годин на добу. І такий показник – не найвищий. Тоді як щодня ми повинні витрачати на це менше години, 88 відсотків осіб, за якими спостерігали, не дотримуються таких рекомендацій. Вони користуються телефоном близько чверті свого активного часу – значно більше, ніж витрачають на будь-які інші справи, окрім сну. Щомісяця ми граємо більше сотні годин на перевірку електронної пошти, листування, ігри, серфінг по інтернету, читання статей, перевірку банківського рахунку та інше. Якщо за вимір брати все життя, то на це витрачається майже 11 років. Люди у середньому тричі на годину беруть телефон до рук. Ця проблема надвикористання настільки поширена, що дослідники впровадили термін «номофобія», який трактується як страх перебування без телефону (абревіатура від «no mobile phobia»).

Прес-служба конференції

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook