ГУРТКІВЦІ ВИВЧАЮТЬ ЗНАЧЕННЯ ФАРМАКОГЕНОМІКИ, АНАЛІЗУЮТЬ ФАРМАКОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ АЛІЗИНУ ТА ДИСКУТУЮТЬ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ АНТИГЕЛЬМІНТНИХ ЗАСОБІВ

21 лютого 2018 року

20 лютого відбулося чергове робоче засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація». Після обговорення плану роботи на ІІ семестр 2017-2018 навч. р. було заслухано доповіді на актуальні теми сучасної ветеринарної медицини.
Студент 6 групи 3 курсу Пищик Максим підготував надзвичайно цікавий матеріал про фармакогеноміку. Доповідач розповів про її історію, навів результати останніх досліджень та висловив своє бачення реалій фармакогеноміки в Україні.


У формі активної дискусії серед присутніх відбулось обговорення доповіді Онученко Антоніни, у якій вона проаналізувала недоліки та переваги різних лікарських форм, у яких сьогодні випускаються антигельмінтні препарати для тварин. Досить цікавими також були доповнення студентів, які базувалися на власному досвіді застосування того чи іншого лікарського засобу.


З презентацією, доповненою відеоматеріалами, виступила Волосовец Анна. Опрацювавши ряд вітчизняних та зарубіжних джерел, студентка розповіла про фармакологічні властивості препарату та особливості його застосування за пірометри у тварин. Доповідач не оминула питання загальних правил особистої гігієни та техніки безпеки, які передбачені при роботі з лікарськими засобами для тварин. Наприклад, згідно її даних, випадкова ін'єкція алізином може бути небезпечною для вагітних жінок або для тих, хто планує вагітність.
На завершення було узгоджено теми доповідей на наступне засідання.

І.М. Деркач

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook