Патріотизм, здоровий спосіб життя та якість роботи наставників - основні питання старостату

21 лютого 2018, 16:29

20 лютого відбулося засідання старостату на гуманітарно-педагогічному факультеті. Формат заходу був розширеним - були присутні старости, кураторі та запрошені гості, зокрема завідувач оздоровчого центру Вячеслав Крупка та куратор нашого факультету від кафедри військової підготовки підполковник Валерій Черепанов. Розмова йшла у режимі діалогу між деканом факультету Василем Шинкаруком, заступниками декана факультету Ярославом Рудиком, Інною Савицькою та студентським колективом.

Засідання традиційно розпочав декан факультету Василь Шинкарук, який наголосив на тому, що в ці дні в країні вшановують пам’ять героїв Небесної сотні. Він акцентував увагу на тому, що сучасна молодь має пам’ятати про події на Майдані Незалежності, віддавати належну шану громадянському подвигу, патріотизму, мужності учасникам тих буремних подій, які виступили на захист демократичних цінностей та відстояли національні інтереси та європейський вибір нашої держави. Декан факультету нагадав представникам студентського колективу та кураторам академічних груп про їх обов’язки, щоденний контроль за відвідуванням занять, недопустимість заборгованості з оплати за навчання та нові напрямки міжнародної співпраці нашого факультету з зарубіжними університетами-партнерами НУБіП України. Так 27 студентів гуманітарно-педагогічного факультету з лютого розпочали навчальний семестр у Поморській академії (м. Слупськ, Польща), а 2 студентки 1 березня відлітають на стажування до Шеньянського університету (Китай).

 

Підполковник Валерій Черепанов розповів про те, що розпочався конкурсний відбір для проходження військової підготовки за програмою офіцера запасу, який триватиме до 24 березня 2018 року. На кафедрі викладають досвідчені науково-педагогічні працівники, які мають великий досвід військової (бойової), педагогічної діяльності. За основу підготовки на кафедрі взято комплексність проведення практичних занять в умовах наближення до бойових. Валерій Черепанов повідомив про переваги, які отримує студент, що проходить навчання на військовій кафедрі. А саме:

– можливість не проходячи строкову військову службу виконати конституційний обов’язок;
– отримати звання офіцера запасу в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України;
– отримати військову освіту без відриву від основного навчання
– сформувати або розвинути в себе почуття колективізму, товариськості;
– навчитися самодисципліні, організованості та відповідальності, керувати людьми, розвивати лідерські якості;
– оволодіти сучасною стрілецькою зброєю;
– вивчити загальну будову та отримати навички водіння бойової техніки;
– перевірити себе на здатність діяти в складних умовах та екстремальних ситуаціях.

Випускники можуть реалізовувати здобуті на кафедрі знання у «силових структурах» (Збройних Силах, Службі безпеки, Міністерстві внутрішніх справ, Державній прикордонній службі) та ін. Наприкінці, куратор нашого факультету роздав інформаційні матеріали старостам та кураторам, повідомив про інформаційну політику кафедри військової підготовки у соціальних мережах та офіційному порталі НУБіП України.

Завідувач оздоровчим центром Вячеслав Крупка повідомив про напружену санітарно-епідеміологічну ситуацію в країні. У зв’язку з цим в гуртожитках та в корпусах посилено заходи з дезінфекції та розгорнута інформаційна кампанія з профілактики захворюваності на ГРВІ. Також увагу було приділено дотриманню правил гігієни. Почули студенти і відповіді на питання щодо можливостей оздоровчого центру НУБіП України та графіку його роботи. Наприкінці свого виступу головний лікар наголосив на важливості дотримання студентами принципів здорового способу життя, необхідності загартування організму, бо міцний імунітет – це запорука здоров’я.

Заступник декана Інна Савицька довела до відома студентів інформацію щодо низки наукових, культурно-виховних, освітніх та спортивних заходів, які відбудуться в Університеті найближчим часом, висвітлила результати контролю за відвідуванням занять, відповіла на запитання студентів. Також  заступники декана запросили студентів 2-4 курсів зареєструватися через онлайн-форму на сайті Університету для участі у відборі до ректорської Школи лідерства, яка розпочинає роботу 27 лютого.

Заступник декана факультету Ярослав Рудик доповів про результати діяльності кураторів академічних груп факультету у І семестрі. Він проаналізував показники щодо відвідування кураторами гуртожитків, їх публікаційної активності на сторінках кафедр та факультету, оперативності подолання академічної та фінансової заборгованості у підпорядкованих групах. Окрему увагу було приділено заохоченню студентів до набору додаткових рейтингових балів, які враховуються при нарахуванні стипендій. Також уточнено порядок подання щотижневої звітності про відвідування занять студентами академічних груп до деканату факультету. Діалог завершився традиційними відповідями на запитання кураторів і старост, яких стає все менше з кожним старостатом, адже вже півроку працює офіційна група старост у Viber, де деканат надає практично цілодобові консультації студентам.

Ярослав Рудик та Інна Савицька,
заступники декана факультету
Геннадій Ржевський,
куратор групи СР-17001б

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook