Кафедра епізоотології та організації ветеринарної справи налагоджує співпрацю з проектом "Німецько-український агрополітичний діалог (APD)"

21 лютого 2018, 15:14

     21 лютого 2018 року на факультет ветеринарної медицини в рамках проекту "Німецько-український агрополітичний діалог (APD)" завітав  Президент земельної служби Нижньої Саксонії з питань захисту споживачів та безпечності продуктів харчування (LAVES) Німеччина професор Еберхард Хаунхорст.
     Пан Хаунхорст провів відкриту лекцію для студентів, викладачів та практикуючих лікарів на тему: "Біобезпека та контроль поширення африканської чуми свиней - німецький досвід".

      Африканська  чума свиней  входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин та списку інфекційних та інвазійних хвороб тварин затвердженого МЕБ. Дана тема досить актуальна для України, оскільки, тільки за початок 2018 року, у нас було зареєстровано 18 спалахів АЧС, а за 2017 рік 163.

      Професор Еберхард Хаунхорст розказав про структуру та завдання своєї служби; про профілактичні заходи, які проводить Німеччина для того щоб недопустити занесення АЧС на територію країни; про заходи біобезпеки на підприємствах; про програму раннього розпізнавання та моніторингу у домашніх свиней; про план заходів та тренування, які проводить його служба на випадок занесення АЧС та інше.

     Після лекції професор Хаунхорст завітав на кафедру епізоотології та організації ветеринарної справи. Завідувач кафедри професор Віталій Недосєков організував круглий стіл де обговорили питання організації проведення протиепізоотичних заходів в Україні та Німеччині. Також, учасники діалогу провели обговорення подальшої співпраці з питань гармонізації ветеринарного законодавства України та ЄС. Було визначено поетапні напрями роботи з відвідуванням чотирьох викладачів кафедри землі Нижньої Саксонії для ознайомленням із структури служби та проведенням інспекторської діяльності на підконтрольних ветеринарних об"єктах.

Максим Жуковський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook