Студентка 1 курсу Аліна Дібрівна – переможець конкурсу «Агро 2018»

19 лютого 2018 року

     Нещодавно 30 студентів з усієї України, які стали переможцями конкурсу «Агро-2018» повернулися з Італії, де мали змогу відвідати 113 Міжнародну виставку машин, послуг, продукції для сільського господарства і тваринництва Fieragricola 2018. Дуже приємно, що серед переможців була і студентка 1 курсу скороченого терміну навчання факультету тваринництва та водних біоресурсів Аліна Дібрівна. Тож сьогодні наша розмова з саме з нею.

     - Аліна, будь-ласка, декілька слів про сам конкурс і твій проект?

   - Я взяла участь у Всеукраїнському освітньому проекті «Агро 2018» організатором якого був Благодійний фонд Бориса Колеснікова. Моїм проектом у фіналі було створення підприємства, яке утилізує продукти життєдіяльності тварин та переробляє їх на біогумус! Відходи на господарствах та комплексах з часом зростають і це є проблемою. Неправильна утилізація та зберігання, переробка і використання може призвести до забруднення ґрунтів, атмосфери та водойм.

     - Чи сподівалась на перемогу у конкурсі?

   - Перемога була неочікуваною, було багато цікавих проектів на фоні яких, на мою думку, мій був дуже простим, але актуальним, тема роботи і сама її суть зацікавила членів журі і як наслідок, вони визначили мене як переможця конкурсу.

     - Що було у якості призу за перемогу?

    - Я та ще 29 студентів закладів вищої освіти аграрного спрямування  України вирушили в Італію, а саме в місто Верона на одну з кращих сільськогосподарських виставок в Європі – Fieragricola 2018.

     - Які враження залишились від виставки?

   - Більша частина виставки представляла собою новітню техніку,а саме сільськогосподарські машини,які вражали потужністю та розмірами. Були представлені високопродуктивні сільськогосподарські тварини,яких презентували з детальною характеристикою. Проводились дегустації продуктів переробки тваринництва! Масштаби виставки вражали, участь взяли понад 700 різних компаній з 18 країн світу.

       - Що порадиш студентам нашого факультету зважаючи на цей досвід?

   - Не бійтеся подавати свої креативні ідеї на загал, вивчайте іноземну мову, приймайте участь у різноманітних проектах, конкурсах, грантах і у Вас обов’язково все вийде, адже найкращі студенти навчаються у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Розмову вів заступник декана факультету

тваринництва та водних біоресурсів

Сергій Грищенко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook