Актуально! На кафедрі фармакології та токсикології − серія виставок під назвою «Від раритетних джерел до сучасних»

18 лютого 2018 року

Перша виставка під назвою «Видання «Ветеринарної фармакології» − у розрізі століть»  відбулась 14-го та 15-го лютого на кафедрі фармакології та токсикології. 
Серед презентованих експонатів відвідувачі мали змогу ближче ознайомитися з цінними екземплярами наукової та навчальної літератури минулого і позаминулого століть, а також мали можливість порівняти їх з сучасними ресурсами.


Презентованими матеріалами цікавились співробітники факультету, студенти бакалаврату, які нині вивчають дисципліну «Ветеринарна фармакологія» та студенти магістратури спеціальності «Ветеринарна фармація».


Члени студентського наукового гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація» (науковий керівник к. вет. н І.М. Деркач), серед яких чимало англомовних студентів, активно цікавились іноземною літературою та перекладеними джерелами. На виставку також завітали студенти 3 групи 3 курсу з їх наставником доц. Г.В. Бойком.


Нижче додаємо опис деяких книг з виставки:
Binz C. Лекціи фармакологіи для врачей и студентовъ / C. Binz // С.-Петербург, Изданіе журнала «Практическая Медицина», - 1893. - 623 с.
Унікальна книга, у якій автор намагається передати свій досвід та знання, які він використовував на власних лекціях. Розміщено факти, які мають характер та значення наукового дослідження, які, на думку Віnz C. нерідко більш повчальні, ніж досліди на тваринах. Усі літературні посилання зроблено винятково на оригінали. 

Першин Г.Н., Гвоздева Е.И. Учебник фармакологии / Г.Н. Першин, Е.И. Гвоздева // М. : Издательство «Медицина», 1961. – 424 с.
Першин Г.Н., Гвоздева Е.И. Учебник фармакологии: изд. втор., испр. и дополн. / Г.Н. Першин, Е.И. Гвоздева // М. : Издательство «Медицина», 1967. – 420 с.


У виданнях  підручника розкривається значення фармакології, її історія, детально описано розділи  загальної та спеціальної фармакології. Особлива увага акцентується на фармакодинаміці та фармакокінетиці препаратів, особливостей їх фармакологічної дії.

Ветеринарна фармакологія: підручник / Хмельницький Г.О., Духницький В.Б. – К. :, 2017. – 577 с.      
Матеріал сучасного підручника викладено у відповідності до навчальної програми з ветеринарної фармакології для студентів вищих навчальних закладів II-IV рівнів акредитації в оптимальному обсязі, за чіткою структурою, в логічній послідовності у відповідності до сучасних досягнень ветеринарної науки і практики та за термінологією згідно міжнародної номенклатури.
Описано фармакодинаміку, фармакокінетику та біотрансформацію діючих речовин в організмі тварин, форми випуску, показання та протипоказання до застосування, шляхи уведення в організм, мінімальні та максимальні терапевтичні дози препаратів для тварин різних видів.

Запрошуємо усіх бажаючих на наступну виставку «Видання «Ветеринарної токсикології»  − у розрізі століть», яка відбудеться 21 та 22 лютого з 11:00 до 13:00, к. 12, кімн. 225Д.

І.М. Деркач

 

 
 
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook