Співробітники кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи взяли участь у регіональному семінарі TAIEX з питань африканської чуми свиней

18 лютого 2018 року

     12–14 лютого 2018 р. в м. Києві відбувся тренінг у рамках Європейського інструменту інституціональної розбудови Technical Assisstance and Information Exchange (TAIEX) «Африканська чума свиней – спільна проблема для України та ЄС».

     Метою заходу був обмін досвідом у сфері запобігання та ліквідації африканської чуми свиней. Представники кількох країн-учасниць ЄС (Латвії, Литви, Німеччини), а також, України, Молдови та Білорусії обговорили різні аспекти хвороби, такі як: епізоотологія, нагляд, запобіжні заходи, особливості діагностики та епізоотичного обстеження, форми комунікації та співпрацю із зацікавленими сторонами тощо.

     У семінарі прийняли участь фахівці Держпродспоживслужби України, а також її територіальних органів, представники вищих навчальних закладів та наукових установ. Активну участь в тренінгах прийняли співробітники кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи Національного університету біоресурсів і природокористування України професор Віталій Недосєков, доценти Володимир Поліщук (є національним консультантом ФАО від України), Володимир Мельник та Олександр Мартинюк.

     У ході тренінгу своїми стратегіями у боротьбі з африканською чумою свиней поділились представники кількох країн Європейського Союзу та представники служби ветеринарної медицини Молдови, Білорусії та України. В ході дискусій та обговорення було закладено основу співпраці та розробки спільної стратегії боротьби з африканською чумою свиней та недопущення її поширення.

 

Максим Жуковський,
асистент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook