Якість університетського документообігу: завдання - його дебюрократизувати

7 лютого 2018 року

     Ректор Станіслав Ніколаєнко постійно наголошує на необхідності запровадження електронного документообігу, а також зменшення кількості погоджень з одночасним посиленням відповідальності проректорів за напрямами роботи. Завдання провести дебюрократизацію діяльності закладів вищої освіти ставить і Міністерство освіти і науки України, яке на останньому засіданні колегії озвучила міністр Лілія Гриневич.
     Сьогодні під головуванням першого проректора Ігоря Ібатулліна відбулася нарада проректорів та керівників структурних підрозділів, на якій розглядалися саме ці питання.

     У нараді взяли участь проректори, керівники відділів і служб, а також директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида та декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський.

      У своєму вступному слові перший проректор Ігор Ібатуллін наголосив на важливості правильного обміну інформацією між усіма підрозділами, факультетами та інститутами, підкресливши особливу відповідальність за візування документів, що подаються керівнику навчального закладу. До університетських документів, зазвичай, та до їх вивчення привертається увага при перевірках різними контролюючими органами.

    Кожен керівник підрозділу розкрив практику документообігу, яка прийнята на сьогодні в університеті та підпорядкованому йому структурному підрозділі, визначив проблемні місця у своєму напрямку роботи.

     У процесі обговорення проректори Вадим Ткачук, Валерій Іщенко, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька звернули увагу на недоцільність одночасного погодження керівниками підрозділів заяв і проектів наказів, підкреслили необхідність розроблення чітких порядків проходження документів, діючих положень, зокрема щодо відряджень у межах та за межі України, необхідності опублікування їх на сайті університету.

     Присутні на нараді керівники факультетів (інститутів) загострили увагу на посиленні вимог до видання монографій, підручників та посібників, зокрема підсилення ролі навчально-методичних рад факультетів та ННІ.

     Окреме доручення отримала Українська лабораторія якості та безпеки продукції АПК щодо систематизації через науково-дослідну частину документів, які відображають наукову роботу та її фінансування, а також документів, пов’язаних із закупівлями та замовниками послуг, які надає лабораторія.

     У підсумку перший проректор наголосив на необхідності удосконалення роботи канцелярії університету, запровадження електронного документообігу. Кожен керівник підрозділу отримав відповідні доручення. Наступна нарада відбудеться через тиждень, де будуть представлені  конкретні механізми дій.


Наталія Рудь,
провідний фахівець секретаріату вченої ради

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook