Майбутній перекладач В’ячеслав Анненков: канікули – чудова нагода для профорієнтації у рідній школі

5 лютого 2018 року

 

     У 2016 році я закінчив спеціалізовану загальноосвітню школу № 314 міста Києва. Мені дуже приємно згадати роки навчання, і я пишаюся тим, що її очолив мій колишній вчитель німецької та англійської мов – Іван Васильович Жебчук.

     23 січня я відвідав рідну школу, щоб поділитися з учнями-випускниками своїм досвідом щодо обрання навчального закладу. Вже з 8-го класу, після поїздки до Німеччини разом з іншими учнями школи і під враженням від вивчення німецької мови з Іваном Васильовичем, я мріяв здобути спеціальність перекладача.
     Для цього, вже з 10 класу, я ознайомився з умовами вступу до навчальних закладів України, які готують фахівців обраної мною спеціальності. Інтенсивно, не буду приховувати, у тому числі, за допомогою репетиторів, вивчав предмети, необхідні для здачі ЗНО та вступу у профільний навчальний заклад. Записався та здав пробне ЗНО – побачив свої помилки, які виправив при підготовці до основного ЗНО та подав документи до відповідних начальних закладів (у 2016 році була можливість подати документи до 15 навчальних закладів).

     Звертаючись до школярів, я сказав: «Зрозуміло, що серед вас є ті, хто після закінчення школи продовжить навчання за кордоном, але я прийшов для того, щоб розповісти саме про український навчальний заклад, який я обрав одним із пріоритетних, і за балами ЗНО вступив за державним замовленням на денну форму навчання гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України. Після закінчення отримаю диплом про вищу освіту і стану перекладачем з німецької мови». Я розповів про цю та інші спеціальності, а також про наш університет, наголосивши, що університет займає восьме місце у рейтингу вищих навчальних закладів України «ТОП 200 Україна» за 2017 рік та третє місце у рейтингу вишів м. Києва.

     Говорячи про вибір університету, хочу зазначити, що після відвідування у листопаді 2015 року «Дня відкритих дверей», де презентувалась спеціальність «Філологія», у мене не залишилось будь-якого сумніву щодо обрання місця подальшого навчання. 
     У буклеті, який я роздав учням, викладена детальна інформація про спеціальність «Філологія» і гуманітарно-педагогічний факультет.

     Розуміючи, що більшість із майбутніх випускників вже визначилися з вибором навчального закладу, я запропонував, якщо є можливість, переглянути свої погляди з цього питання, «змінити пріоритети» та зорієнтуватись на Національний університет біоресурсів та природокористування України і, зокрема, на гуманітарно-педагогічний факультет.

     Я запевнив майбутніх абітурієнтів, що ректорат університету, деканат і весь педагогічний колектив гуманітарно-педагогічний факультет всіляко підтримають їх у набутті знань та отриманні дипломів.

В’ячеслав Анненков, 
студент групи ФілНА-16001б 
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook