Спеціальність «Екологія»: перспективна професія майбутнього!

1 лютого 2018 року

Спеціальність «Екологія» є перспективною професією сьогодення та майбутнього! Це зумовлено розвитком науково-технічного прогресу, змінами клімату, зменшенням біорізноманіття, погіршенням якості продуктів харчування. Із виходом нового Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» (набув чинності з 18 грудня 2017 р.) фахівці з екології є затребуваними у всіх галузях господарської діяльності та є основними спеціалістами, які оцінюють ступінь впливу різних видів діяльності на навколишнє середовище та визначають напрями їх зменшення. Тому в Україні є висока потреба у підготовці фахівців-екологів, від яких залежить якість нашого майбутнього та середовища в якому ми проживаємо.

Саме Національний університет біоресурсів і природокористування України є передовим закладом в Україні, де здійснюється підготовка висококваліфікованих професійно-орієнтованих фахівців зі спеціальності 101 «Екологія».

З цією метою доцентами кафедри екології агросфери та екологічного контролю Вітою Строкаль та Людмилою Вагалюк була проведена профорієнтаційна робота з молоддю із залученням їх до навчання на спеціальність «Екологія» у Топовому університеті України – НУБіП України. Для спілкування із випускниками було охоплено чотири школи, як у сільській місцевості (Підгірцівська та Старобезрадичівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Обухівського району Київської області), так і міста Києва (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 170 та № 245 Оболонського району). Представниками кафедри були представлені основні переваги навчання в університеті та на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології (інноваційні технології навчання, сучасне лабораторне оснащення, якісний професорсько-викладацький склад та ін.), озвучено міжнародні програми навчання й стажування у провідних університетах Європи, перспективність працевлаштування на ринку праці. Також, у презентаційному та роздатковому матеріалі, було проілюстровано активне та різнобічне студентське життя. Акцентували увагу, що на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології щорічно проводяться культурно-масові та інтелектуальні заходи, а також подорожі «Рідним краєм» до різноманітних місць батьківщини, що дають змогу майбутнім екологам сформувати екологічну свідомість та наповнити студентське життя яскравими і незабутніми подіями.

Під час проведення профорієнтаційної роботи молодь шкіл була активною щодо запитань та зацікавилася інформацією зі спеціальності «Екологія». Школярі погодилися з нами, що спеціальність є надзвичайно перспективною, а навчання на факультету захисту рослин, біотехнологій та екології в англомовних та польськомовних групах дає їм великі можливості для реалізації своїх планів у майбутньому та отримання подвійних дипломів.

Вважаємо, що проведення профорієнтаційної роботи у загальноосвітніх школах допоможе молоді у виборі майбутньої професії в якій вони досягнуть творчих вершин. В планах також заплановано укладання договору про співробітництво між школами та університетом, а також участь у різних шкільних заходах.

  

 

 

Віта Строкаль, Людмила Вагалюк,

кафедра екології агросфери та екологічного контролю НУБіП України

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook