Центр соціально-психологічної служби: з турботою про абітурієнта

1 лютого 2018, 8:52

 

Роби те, до чого народжений…

Г. Сковорода

Праця є природною соціальною потребою кожної свідомої людини, тому не дивно, що більшість старшокласників власний життєвий успіх нерозривно пов’язує з професійною самореалізацією. А відбутися фахівцеві нині досить не просто, адже сучасність вельми вимоглива – він повинен володіти цілою низкою умінь: швидко адаптуватися до мінливих нестабільних ситуацій; самостійно, критично й творчо мислити; формулювати проблему та знаходити ефективні шляхи її вирішення; знаходити та аналізувати інформацію, узагальнювати її, використовувати висновки для формування нових цілей; працювати в команді, взаємодіяти з представниками різних соціальних груп; постійно самовдосконалювати власну особистість. То що ж, шлях до успіху – обов’язково складний і тернистий?

Дати відповідь на це запитання допомагають сучасному абітурієнтові працівники Центру соціально-психологічної служби кафедри соціальної роботи та психології НУБіП України. Психологи переконують випускників самостійно ухвалювати рішення про вибір майбутньої професії, адже не можна в праці чи навчанні з примусу отримати задоволення, а відтак – і досягти успіху. Старшокласники, за яких «вирішують батьки», не ставлять перед собою перспективних цілей, адже за них це вже зробили. У результаті − не формується часова перспектива особистісної самореалізації, і як наслідок, втрачається навчальна мотивація уже на першому курсі.

Для того, щоб визначити напрям особистого саморозвитку, спроектувати свій професійний поступ насамперед необхідно збагнути самого себе: усвідомити власні індивідуальні особливості, пізнати свої схильності, інтереси, потреби, уподобання.

Консультації, які надають працівники Центру, орієнтовані:

ü на розвиток особистісної активності старшокласників,

ü аналіз некритично засвоєних від дорослих професійних планів чи оцінок,

ü здійснення професійного самовизначення учнів.

Такий психологічний супровід допомагає сучасним абітурієнтам усвідомити й розвинути свої  можливості.

Пізнавши себе, людина здатна створювати життєві плани, формувати цілі найближчого розвитку, набувати соціальної зрілості. Така особистість спроможна реалізувати себе навіть у складних соціально-економічних умовах.

Тож Центр соціально-психологічної служби кафедри соціальної роботи та психології, що знаходиться в корпусі 1 ауд. 23, чекає на абітурієнтів.

 

Доцент кафедри соціальної роботи та психології Л.М. Омельченко

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook