Академік Микола Сахацький: «Сучасна матеріально-технічна база кафедри – дуже гарна мотивація студента до навчання»

27 січня 2018 року

  Ми продовжуємо наше спілкування із завідувачами кафедр напередодні всеуніверситетської наради, аби дізнатися чим живуть колективи, які вони очолюють, яким був для них рік 2017-й і плани на 2018-й. Сьогоднішня наша розмова із завідувачем кафедри біології тварин академіком Національної академії аграрних наук України, професором, доктором біологічних наук Миколою Сахацьким.

  — Миколо Івановичу, то яким же був 2017 рік для вашого колективу? Чим запам'ятався?
     — Вдалим, хоча він лише третій від початку створення кафедри. А запам’ятався трьома найбільшими досягненнями: почали надавати послуги тваринницьким підприємствам і таким чином заробляти гроші (40 тис. грн), створили нову навчальну лабораторію (до речі, всі ремонтні роботи проведені силами будівельної бригади університету) та зуміли організувати ефективну профорієнтаційну роботу. Зокрема, стосовно останнього: кожен наш співробітник завдяки викладанню дисципліни «Біологія» на курсах підготовки до ЗНО при НУБіП України, візитам у коледжі, технікуми і школи, участі в роботі приймальної комісії привів на факультет тваринництва та водних біоресурсів від 2 до 6 студентів.

  – А чого очікуєте від 2018 року? 
     — Насамперед, що нам вдасться оснастити новостворену навчальну лабораторію сучасними приладами в повному обсязі. Для цього плануємо залучити благодійників, заробити ще більше грошей і поборотися за відповідний грант.

  — Які найближчі плани і найбільш перспективні напрями розвитку? 
     — У першу чергу суттєво підвищити рівень проведення лабораторних занять з фундаментальних і професійних дисциплін. Певні передумови для цього вже створено. До речі, дуже цікаво спостерігати як змінюється на краще ставлення студентів до навчання, коли вони отримують можливість здійснювати під сучасними мікроскопами та іншими приладами фізіологічні дослідження чи визначення, наприклад, видового складу дрібних істот, які мешкають у воді і мулі водойм, вмісту чи якості молока, м’яса, різноманітних кормових ресурсів тощо. Це дуже гарна мотивація для молоді.

— Як завідувач чого саме очікуєте від всеуніверситетської наради? Можливо, маєте якісь пропозиції чи побажання?
     — Сподіваюся, що буде визначена стратегія подальшого розвитку університету, а наш факультет тваринництва та водних біоресурсів і кафедра біології тварин, зокрема, прикладе всі зусилля для прискорення цього процесу в своїх колективах.

Розмовляла Ірина Білоус

 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook