Збори трудового колективу інституту схвалили звіт директора та окреслили перспективи розвитку на 2018 р.

24 січня 2018 року

За розпорядженням ректора НУБіП України С.М.Ніколаєнка 23 січня 2018 року в інституті відбулись збори трудового колективу, на яких заслухано звіт директора навчального закладу Мирона Жибака про результати роботи колективу у 2017 році та перспективи розвитку на 2018 рік.

На зборах були присутні всі категорії працівників і студентів, а також представники із НУБІП України, району, міста, зокрема: доцент кафедри теплоенергетики НУБіП України Євген Антипов, директор ВП НУБІП України БАТК доцент Світлана Пилипишин, заступник голови Бережанської районної адміністрації Ігор Гринкевич, голова районної ради Василь Білик, міський голова Володимир Музичка.

У своєму звіті директор інституту охарактеризував основні досягнення і здобутки за 2017 рік, а також наголосив на проблемах і викликах, які стоять перед колективом. Відмічено, що на протязі звітного періоду колектив інституту працював над вдосконаленням навчальної, науково-методичної, науково - інноваційної, профорієнтаційної, культурно - виховної та ін. видів робіт.

Входження у п’ятірку лідерів за рейтингом відокремлених підрозділів університету за 2017 рік є основним досягненням інституту. Серед головних результатів у 2017 році – виконання на 100% ліцензійного обсягу набору студентів на ОС «Магістр» за умов договору.

За звітній період проведено ліцензування з розширення провадження освітньої діяльності за другим магістерським рівнем спеціальностей «Економіка», «Агроінженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»; одержано ліцензії МОН України на провадження освітньої діяльності з підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальностями «Галузеве машинобудування» та «Менеджмент».

В інституті запроваджена система внутрішнього контролю якості освітньої діяльності у відповідності до Закону України «Про вищу освіту».

Директором наголошено, що пріоритетним напрямом діяльності інституту є наукова робота, яка проводиться у відповідності до затверджених кафедральних та ініціативних тематик.

Також було відмічено, що виховна робота в закладі направлена на формування національної свідомості та патріотизму, успадкування кращих духовних надбань українського народу, набуття молоддю рис справжнього інтелігента та висококваліфікованого фахівця.

Мирон Жибак акцентував увагу на налагодженні співпраці щодо навчальної та наукової роботи студентів та НПП з провідними аграрними закладами Польщі та Швейцарії.

За звітний період значні зусилля були направлені на покращення навчально-матеріальної бази та соціально-побутових умов НПП і студентів.

Фінансово-економічна стабільність інституту забезпечувалася надходженнями з різних джерел фінансування, загальна сума яких у 2017 році становила 21591,8 тис. грн.

У той же час директор звернув увагу на те, що якість освітнього і наукового процесів, практичного навчання студентів ще не в повній мірі відповідають вимогам сьогодення і міжнародним стандартам. Повільно оновлюється матеріально-технічна база інституту. Вимагає покращення навчально-методичний, науковий супровід навчально-виховного процесу. Не достатньо ефективною є організація профорієнтаційної роботи, значно знижені показники наукової діяльності.

Очільник інституту представив конкретні завдання за всіма напрямками роботи, які слід реалізовувати колективу у 2018 році, головними з яких є:

  • забезпечення провадження освітньої діяльності інституту відповідно до Ліцензійних умов МОН, підвищення якості освітнього процесу, збільшення контингенту студентів за рахунок урізноманітнення форм і методів профорієнтаційної роботи, підвищення показників наукової роботи НПП і студентів, продовження прикладних наукових досліджень;
  • розширення міжнародної співпраці;
  • вивчення іноземних мов, що є невід’ємним критерієм успішного викладача;
  • удосконалення практичної та курсової підготовки, модернізація матеріально-технічної бази;
  • збільшення обсягів поступлень позабюджетних коштів від виробничо-господарської діяльності;
  • виконання заходів реалізації Програми розвитку інституту «Голосіївська ініціатива - 2020» та заходів до 120 – річчя НУБіП України.


В обговоренні звіту взяли участь: Ігор Чвартацький, голова трудового колективу, який наголосив на значному покращені морально-психологічного клімату в колективі; Володимир Зайчук, голова профспілкової організації, який зазначив, що справжнім досягненням для адміністрації інституту на чолі з директором стало збереження колективу при серйозних фінансових проблемах; Петро Матвіїшин, заступник директора з навчально-науково-виробничих питань розвитку та адміністративно-господарської діяльності, який зупинився на основних результатах та перспективах господарської діяльності.

Євген Антипов привітав усіх присутніх від імені керівництва НУБІП України, поділився враженнями від огляду лабораторної бази факультету агроінженерії та енергетики і побажав колективу успіхів у вирішенні поставлених завдань.

Світлана Пилипишин відмітила активну співпрацю з інститутом з питань реалізації ступеневої підготовки студентів, побажала плідних та творчих здобутків.

Ігор Гринкевич, Василь Білик, Володимир Музичка позитивно оцінили діяльність інституту, особливо з приходом нового керівника. Наголосили, що вміла організаційна робота очільників інституту і коледжу нині виглядає злагоджено і потужно, висловили надію на тісну співпрацю, запевнили колектив у забезпеченні всебічної підтримки.

У результаті наданих пропозицій збори трудового колективу схвалили звіт директора інституту Мирона Жибака за 2017 рік та перспективи розвитку на 2018 рік.

Делегатами для участі у конференції трудового колективу НУБіП України обрано директора Мирона Жибака та голову профспілкової організації інституту Володимира Зайчука

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook