22 СІЧНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ

23 січня 2018 року

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу – урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка. Навіть залишившись тоді нереалізованим до кінця, ідеал соборності українських земель упродовж багатьох десятиліть виступав визначальним чинником національної консолідації, виявом генетичного прагнення українства до територіального й духовного єднання, спадкоємності історичної державницької традиції.

Наше завдання – зберегти і примножити державотворчий потенціал ідеї соборності як запоруки нерозривності і єдності державного організму, поступального соціально-економічного і духовно-культурного розвитку України.

Війна сьогодні наповнює День Соборності новим змістом. Цілісність народу стала справжнім даром, за який доводиться боротися та помирати.

Яскравим проявом єдності, волі до свободи, стали цьогорічні міські заходи та «живий ланцюг єднання», у яких колектив коледжу також взяв активну участь.

Хай Бог допоможе нам здобути мир і творити своє майбутнє у вільній соборній державі.

Наталія Шевченко,
заступник директора з виховної роботи


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook