Турботи про набір 2018: профорієнтація триває

18 січня 2018 року

      Співробітники кафедри конярства і бджільництва активно проводять профорієнтацію. За кожним співробітником кафедри закріплено 15 загальноосвітніх шкіл та по одному коледжу і технікуму. До цього додаються ще й інші заходи. Так, доцент О. Лосєв тісно співпрацює з виробничниками і громадськими організаціями, завдяки чому ведеться іміджева робота на користь кафедри, факультету, університету. Професор В. Броварський проводить безліч тренінгів і лекцій про нові технологічні розробки, їх практичне значення, чим підкреслює важливість науки для галузі, заохочує молодь не лише до здобуття освітніх ступенів, а й наукових. Старший викладач Л. Адамчук працює з періодичною пресою, де майже щомісяця публікує нове і цікаве у галузі, чим й рекламує роботу кафедри.

     На кафедрі створена база загальноосвітніх шкіл, з якими працюють співробітники. За її використання було направлено агітаційні листи в 410 шкіл.
     Батьки майбутніх абітурієнтів хочуть знати, в яких умовах, хто і чому буде навчати їхніх дітей. Тому на базі лабораторії «Голосіївська навчально-дослідна пасіка» відбувся семінар для членів Спілки пасічників Київської області, куди завітали батьки майбутніх абітурієнтів. В. Броварський їм показав переваги навчання на кафедрі конярства і бджільництва, які можливості і здобутки будуть мати підготовлені фахівці, які проблеми на пасіках батьків вони зможуть вирішувати в майбутньому. Доцент О. Лосєв розкрив питання майбутнього працевлаштування.

 

     Впродовж жовтня-грудня професор Броварський відвідав навчальні заклади Полісся, батьківщину Лесі Українки. Він провів профорієнтаційну роботу в Романівському, Любарському, Чуднівському, Баранівському, Житомирському, Новоград-Волинському районах, відвідав Миропільську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Миропільську гімназію, Горопаївську ЗОШ І-ІІ ступенів, Старочорторийську ЗОШ І-ІІ ступенів, Чуднівську гімназію, Кихтівську ЗОШ І-ІІ ступенів, Баранівську ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені Ольги Сябрук, Високопіченську средню школу №2, Баранівську ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Печанівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Любарську гімназію №1, Липненську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Березівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бичівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Також ним були задіяні випускники НУБіП України, які поділилися із школярами власним досвідом навчання в університеті. Директори шкіл залишилися задоволені і запрошували професора відвідати їхні школи і на наступний рік. Серед слухачів профорієнтаційних лекцій шестеро дівчат виявили бажання навчатися за напрямом «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», з них троє планує поєднати себе з галуззю бджільництва. Загальна кількість школярів, які виявили бажання взяти участь в анкетуванні – 39, з них 34 – зацікавила можливість навчатися на факультеті тваринництва та водних біоресурсів.

     Професор М. Повозніков, вродженець Поділля, проводив профорієнтаційну роботу в Кам’янець-Подільському та Дунавецькому районах, де відвідав 6 шкіл та в місті Кам’янець-Подільському серед 200 майбутніх випускників. Також провів профорієнтаційну лекцію у коледжі Подільського державного аграрно-технічного університету. В результаті чого троє слухачів виявили бажання навчатися на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Двоє з них за напрямом «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», один – «Водні біоресурси та аквакультура». Крім того, двоє виявили бажання навчатися на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, один на факультеті інформаційних технологій.

     Загалом, попередні результати профорієнтаційної роботи співробітників кафедри конярства і бджільництва задовільні.

Ігор Головецький,
доцент кафедри конярства і бджільництва

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook