Творча студія «Голосіївська палітра»: у новий рік - з новими творчими планами

14 січня 2018 року

     2017 рік для нашого університету був насичений багатьма мистецькими подіями, які могли задовольнити усі смаки поціновувачів творчості. На оновленій сцені актової зали навчального корпусу № 3 розмаїття талантів було представлене і українською народною піснею і танцем, і сучасним молодіжним хіп-хопом, академічним, джазовим, естрадним співом і бальною чарівністю, театральними постановками і блискучими красунями та красенями. А сузір᾽ю іменитих заслужених і народних артистів України, яких обачили і почули в НУБіП, може позаздрити будь-який навчальний заклад України.
     У 2018 творчі колективи університету також не будуть відпочивати, адже попереду – «Голосіївська весна» та відзначення 120-річчя НУБіП, проте хочу звернути увагу на ще один творчий напрям, який набирає обертів, – роботу творчих студій «Голосіївська палітра» та «Декоративна флористика». Займатися у студіях виявили бажання близько 40 студентів, більшість із яких – із факультету ветеринарної медицини, факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, факультету тваринництва та водних біоресурсів. У яких тільки жанрах образотворчого, декоративного мистецтва, фотографії захотіли виявити себе студенти! Щоб підтримати їх творчу складову, допомогти проявити себе, самореалізуватися, а ще – розкрити нові таланти молодіисприяти втіленню нових ідей, розвиткові нових напрямів і жанрів сучасного мистецтва студія оголосила конкурс образотворчого, декоративно-вжиткового мистецтва та фотографії «НУБіП – мій дім-2017».

    Протягом кількох місяців до робіт, представлених тими, хто вже займався у «Голосіївській палітрі», долучилися студенти інших факультетів, найактивнішими з яких стали студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, механіко-технологічного та гуманітарно-педагогічного факультетів. Їхніми руками на кафедрі культурології і була створена виставка студентських робіт, яку побачили і не залишились байдужими чимало глядачів.

     Оцінити роботи студентів люб’язно погодилися відомі київські художниці – Галина Попінова – членкиня Правління Національної спілки художників України (НСХУ) http://konshu.org/section/painting/popinova-galina.html; Оксана Попінова – членкиня НСХУ http://konshu.org/section/painting/popinova-oksana.html; Наталія Павлусенко – живописиця, її портрети гетьманів викликали великий резонас (http://pavlusenkoart.com.ua/) http://coma.in.ua/27952.

     Художниці відзначили високий рівень поданих на конкурс робіт і призналися, що це для них стало повною несподіванкою. Адже вони не очікували, що майбутні ветеринари, соціальні педагоги, екологи, технологи настільки творчі і креативні!
     А ще гостей вразило, настільки багато уваги приділяють мистецькому вихованню студентства в НУБіП України. Про це їм розповіли проректор з навчальної і виховної роботи С.М. Кваша та директор навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку В.П. Коваленко.

     Результати конкурсу були опубліковані на сторінці кафедри культурології, проте для тих, хто не зумів відвідати виставку, хочеться представити деякі із найцікавіших, на думку професіоналів, робіт.
     Так, студенти факультету ветеринарної медицини з особливим трепетом і ніжністю зображують на своїх малюнках різних тварин, як домашніх, так і диких. Кожен вибере після навчання окремий напрямок: хтось піде працювати у клініку з домашніми тваринками, хтось має найбільше задоволення від роботи із скакунами, а хтось буде лікувати екзотичних тварин і птахів. Конкурси ж творчих робіт дають змогу на папері, у фотографії або створенні декоративних об’єктів виявити свої емоції і враження і поділитись ними з іншими.


Виноградова Юлія ФВМ, 9 гр., І курс

Андрійчук Вероніка ФВМ, 9 гр., ІІ курс

     Як сказала одна із переможниць конкурсу – Юлія Виноградова (ФВМ, І курс 9 гр.): «Такі конкурси дають можливість і «себе показати, і на інших подивитися». На створення моєї роботи, що зайняла перше місце у номінації «Графіка», мене надихнуло саме навчання в університеті на факультеті ветеринарної медицини. В майбутньому я бачу себе саме у цій сфері діяльності. Робота з тваринами і їх лікування приносить мені справжнє задоволення, але мистецтво – невід’ємна складова мого життя, хобі і віддушина».
     Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК найкраще проявили себе у номінації «Декоративно-вжиткове мистецтво», майбутні екологи надали перевагу у своїй творчості природним матеріалам і перемогли у номінації «Флористика», механіко-технологічний факультет отримав визнання у номінаціях «Живопис» та «Фотографія».
     Прикметно, що у номінації «Портрет» І місце посіли роботи студентки гуманітарно-педагогічного факультету Анастасії Рибакової, яка продемонструвала не тільки майстерне володіння пензлем, а й як майбутній соціальний педагог, яка вивчає психологію, зуміла передати у своїй роботі цілий спектр емоцій і почуттів.

 
Кабакова Єлизавета ФЗРБтаЕ (Екологія), 2 курс Корабель інновацій ХТІ



Попруга Артем АІ-1702

Рибакова Анастасія СП-1503 (ск)

     Зачин виявився вдалим. Сподіваємось, до роботи творчих студій у весняному семестрі долучаться нові студенти, а вже незабаром на «Голосіївській весні» ми зможемо оголосити переможців у нових для цього фестивалю номінаціях.

Ярина Пузиренко,
доцент кафедри культурології,
керівник студій «Голосіївська палітра»
і «Декоративна флористика»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook