Міжнародний науково-практичний семінар «Франко-українське співробітництво в аграрному секторі: освіта і професійні кола» на гуманітарно-педагогічному факультеті

4 січня 2018, 21:38

     Стало вже доброю традицією наприкінці року підводити підсумки наших досягнень і успіхів з навчальної і практичної підготовки студентів. Особливо актуально й цікаво, якщо студенти за цей рік отримали досвід закордонного стажування. Саме з такою метою кафедра іноземної філології і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету організувала міжнародний науково-практичний семінар «Франко-українське співробітництво в аграрному секторі: освіта і професійні кола» за участю віце-президента федерації «Обміни Франція – Україна» Філіпа Жене та керівника програми стажувань Паскаль Белавендер.


     Доповідачі охарактеризували різноманітні види і напрями співпраці, програми стажувань у Франції, зпрезентували відео-ролик, героями якого стали наші студенти.


     Важливо було також дізнатись про думки наших новачків-першокурсників, які висловлювались, зокрема, так:
     - «Захід проходив у дружній атмосфері. Доповіді студентів, які вже стажувалися не один раз, викликали неабиякий інтерес. Також цікаво було послухати про перший досвід закордонного стажування. Студенти розповіли про те, чим вони займалися, до яких сімей потрапили, як проходив день».
     - «Під час стажування ти можеш розвинути в собі дуже важливі якості, такі як, впевненість, самостійність, адаптація до всього нового, гнучкість мислення».
     - «Можна сказати, що отримавши досвід закордонного стажування, ти зможеш: набути практичних навичок за фахом; поринути у культуру і побут країни; підвищиш рівень іноземної мови, в тому числі збагатиш свій словниковий запас професійною лексикою; отримаєш плату за стажування, якщо воно триває довше, ніж два місяці; відкриєш для себе впевненість в собі і в своєму майбутньому».
     Підводячи підсумки, студенти висловили розуміння того, що така практика буде важливим позитивним додатком при влаштуванні на роботу та цінним життєвим і професійним досвідом.

Анастасія ФОМЕНКО, студентка І курсу механіко-технологічного факультету
Наталія РУДНИЦЬКА, старший викладач кафедри іноземної філології і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook