На факультеті інформаційних технологій підбили підсумки науково-дослідної роботи

26 грудня 2017 року

     На факультеті інформаційних технологій пройшло засідання, на якому розглянули результати наукових досліджень фундаментальної і прикладної бюджетних тематик, а також трьох ініціативних та двох госпдоговірних.

     Про результати наукової роботи «Створення гібридного хмароорієнтованого інформаційно-освітнього середовища вищого навчального закладу аграрного профілю» (яка, до речі, завершується) доповів її науковий керівник – доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Максим Мокрієв. У результаті обговорення одноголосно прийняли рішення затвердити звіт.

     Доцентом кафедри комп’ютерних наук Олексієм Ткаченком детально представлено наукові здобутки проміжної НДР «Розробка методології оцінювання та картографування біофізичних параметрів сільськогосподарських культур з використанням супутникових даних високого розрізнення». У ході обговорення звіту до доповідача виникли питання, на які він дав професійні і науково обґрунтовані відповіді.

     Результати наукових досліджень з ініціативної теми «Прикладна теорія і технологія побудови геоінформаційної системи реального часу» показав і професор кафедри комп’ютерних систем і мереж Михайло Васюхін. Він презентував картографічні матеріали, що викликало жвавий інтерес та, відповідно, низку питань.

     Кафедра комп’ютерних наук представила ініціативну тему «Розробка інтелектуальної інформаційної технології створення експертної системи як засобу підвищення ефективності управління діяльністю закладу вищої освіти» (науковий керівник – завідувач кафедри Белла Голуб, а результати представляла співвиконавець теми – асистент кафедри Дар’я Ящук), а ініціативну тему під керівництвом доцента Михайла Садка «Інформаційно-аналітична система розвитку сільських територій» – кафедра інформаційних систем.

     На останній також започаткована госпдоговірна тема «Удосконалення програмного забезпечення з автоматизації проведення кваліфікаційної експертизи на придатність до поширення сорту (ПСП) в Українському інституті експертизи сортів рослин». Про результати роботи за цією тематикою доповів завідувач кафедри Михайло Швиденко. Не можна і не згадати про знакову для кафедри подію – отримання золотої медалі «Агро-2017» за розробку системи поширення сільськогосподарських даних і знань на основі сучасних інформаційних технологій.

     На факультеті зареєстрована ще одна госпдоговірна тема «Розробка макету програмно-технічного комплексу з контролю поточного розташування та стану віддалених об'єктів для фермерського господарства», над якою працює колектив науковців та аспірантів кафедри комп’ютерних систем і мереж. Про результати роботи розповів доцент кафедри комп'ютерних систем і мереж Віктор Смолій.

     За результатами засідання комісії всі наукові звіти позитивно оцінені та рекомендовані до затвердження. А враховуючи значний науковий потенціал факультету інформаційних технологій, розраховуємо, що на наступний рік науково-дослідних робіт буде більше, а науково-педагогічні працівники в повній мірі реалізують свої наукові ідеї і задуми.

Наталія Попрозман,
заступник декана факультету інформаційних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook