Практичний досвід магістрів-деревообробників не залишився без уваги на захисті магістерських робіт

18 грудня 2017 року

   13 грудня відбувся захист магістерських робіт на кафедрі технологій та дизайну виробів з деревини. Засідання екзаменаційної комісії офіційно відкрив директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, представивши її склад і побажавши успішного захисту випускникам.

   Всього свої розробки представили 8 магістрів. Напрями їх досліджень охоплюють широке коло питань. Це і шляхи інтенсифікації сушіння деревини, застосування модифікованих клейових композицій, надійність захисно-декоративних покриттів столярних виробів, покращення деяких властивостей деревини шляхом її термооброблення, вдосконалення конструкції меблевих виробів та вогнезахист дерев’яних конструкцій.

   Члени комісії і присутні активно долучилися до обговорення представлених магістрами результатів своїх розробок, задавали питання як технологічного характеру, надійності та екологічності обраних технологій , так і їх вартості виготовлення виробу та терміну окупності проекту Приємно відмітити, що всі студенти проявили ґрунтовні знання у тематиці власних досліджень і змістовно та аргументовано відповідали на всі поставлені запитання.

   Особливе зацікавлення у присутніх викликало виготовлення дитячого ліжка-трансформеру із фанери з використанням модифікованого екологічно чистого клею та стіл-трансформер, який легко вписується в інтер’єр малогабаритних квартир.

   Після короткого закритого засідання екзаменаційної комісії її голова Володимир Гриб оголосив результати і привітав випускників із завершенням важливого етапу у їх житті – навчанням. Завідувач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Олена Пінчевська у своєму прикінцевому виступі наголосила, що всі роботи мають практичне значення для підприємств галузі, а магістри уже мають виробничий досвід за спеціальністю і 100 %-во працевлаштовані. Особливу увагу привернула дослідницька частина магістерської роботи Василя Ломаги, якого комісія рекомендувала для подальшого навчання у аспірантурі.

   Бажаємо випускникам творчих і трудових звершень, адже на них покладаються великі сподівання у піднятті рівня деревообробної галузі.

 

Олександра Горбачова,
асистент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook