Захист магістерських робіт зі спеціальностей "Біотехнології і біоінженерія" та "Екологія"

15 грудня 2017 року

14-15 грудня 2017 року відбулись захисти магістерських робіт спеціальностей «Біотехнології та біоінженерія» та «Екологія» на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології.

Екзаменаційна комісія спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» під головуванням д.б.н., член-кореспондента НАН України, професора кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики – Григорюка І.П. та членів комісії  - д.с.-.г.н., член-кореспондента НAАН України, с.н.с – Патики М.В., д.с.-.г.н., доц. – Кляченко О.Л., та д.с.-.г.н., проф. – Лісового М.М. впродовж двох днів заслухали та оцінили 24 випускні роботи магістрів освітньої програми «Екологічна біотехнологія та біоенергетика».

Під час доповідей та захисту своїх наукових доробок виникали дискусійні моменти під час яких випускники показали високі теоретичні знання та достойно обгрунтовано відстоювали свої позиції.

 
Члени комісії відзначили високий рівень професійної підготовки випускників та одноголосно прийняла рішення про присудження кваліфікації «біотехнолог» освітнього ступеня «Магістр».

 

Екзаменаційна комісія спеціальності «Екологія» під головуванням д.с.-г.н., професора, завідувача кафедри екології агросфери та екологічного контролю – В.М. Чайки та членів комісії  - д.с.-.г.н., професора – Н.А. Макаренко., д.б.н., академіка – І.М. Гудкова, та д.б.н., професора – В.А. Гайченка впродовж двох днів заслухали та оцінили 33 випускні роботи магістрів освітніх програм «Екологія та охорона навколишнього середовища» і «Екологічний контроль та аудит».

Тематика магістерських робіт стосувалась: екологічної оцінки сучасного стану ПЗФ; впливу змін клімату на стан біорізноманіття; екологічної оцінки територій і підприємств агросфери для ведення агротуристичної та інших видів діяльності; екотоксикологічних аспектів застосування агрохімікатів; екологічної експертизи вирощування с.г. культур, проведення екологічного аудиту підприємств та ін.

Екзаменаційна комісія високо оцінала проведені дослідження Лебідь Інни, Романюка Володимира, Лех Вікторії, Вітюка Олександра, Пунінської Марії та ін.

Члени комісії відзначили високий рівень професійної підготовки випускників та одноголосно прийняла рішення про присудження випускникам кваліфікацій «еколога, викладача вищого навчального закладу» та "експерта з екології".

Вітаємо наших МАГІСТРІВ і бажаємо їм високих досягнень у подільшій професійній діяльності, а також міцного здоров'я і успіхів.

Заступники декана Петро Дрозд та Юлія Рибалко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook