Нова індустріалізація України: реалії та перспективи – бачення випускника університету Володимира Власюка студентам і викладачам економічних спеціальностей

14 грудня 2017 року

 

     13 грудня на зустріч із викладачами та студентами економічних спеціальностей університету завітав із лекцією «Нова індустріалізація: чому вона необхідна Україні і як її здійснити» випускник кафедри економічної кібернетики, а нині директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза», радник міністра економіки України Володимир Власюк.

     Захід відкрив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який ноголосив на актуальності проблеми та закликав викладачів і студентів взяти активну участь в обговоренні питань, що піднімалися в лекції. До цієї дискусії були запрошені студенти економічного факультетуі факультету інформаційних технологій, а магістри другого року навчання за освітньою програмою «Економічна кібернетика» відразу після цієї зустрічі перед екзаменаційною комісією захищали свої магістерські роботи. Ця тема викликала зацікавленість багатьох науковців нашого університету, тому багато викладачів та завідувачів кафедр також були присутні на заході.

  

     Лекція була дуже насичена аналітикою, графіками, історичними прикладами, всесвітніми тенденціями, трендами української економки та власними науковими висновками спікера. Непересічний фахівець, аналітик, практик та науковець тримав аудиторію в увазі до останньої хвилини. В основному мова йшла про стратегію нової індустріалізації України, нові можливості української економіки, заходи індустріального переходу до відкритої високодиверсифікованої промислової структури, здатної генерувати надолужуючі темпи економічного зростання та високий рівень доходів громадян України.

     Час збіг дуже швидко. А відповіді на запитання викладачів і студентів переростали в жваві дискусії. Таку порцію і концентрацію інформації не можна отримати в інтернеті і Google точно не дасть таких пояснень і прогнозів. Гість зарядив студентів оптимізмом, патріотичними настроями та побажав не боятися занурюватися в підприємницьку діяльність, ризикувати та будувати власний бізнес на теренах України.

     Маса запитань та роздумів залишилася і у викладачів. Тому ми сподіваємося на нові зустрічі з Володимиром Власюком, тим паче, що він вже погодився періодично виступати перед економічною елітою та студентством університету.

Наталія Клименко, 
заступник декана факультету інформаційних технологій
Віталій Нагорний, 
заступник декана економічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook