Студенти спеціальності "Захист і карантин рослин" поєднують навчання з елементами виробництва

13 грудня 2019 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Магістри спеціальності «Захист і карантин рослин» прослухали лекцію на тему «Дератизація сільськогосподарської продукції» та ознайомилися із професійним обладнанням для проведення дератизації при вивченні дисципліни «Знезараження об’єктів регулювання». До студентів на запрошення доцента кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин Оксани Сикало завітали фахівці фірми «Propecs». Директор фірми Денис Середняк ознайомив студентів із проблемами на виробництві, які стосуються неконтрольованого розмноження гризунів, зокрема, мишей, у польових умовах та на промислових підприємствах, які займаються переробкою сільськогосподарської продукції.  Він наголосив, миші наносять збитки як у польових умовах, так і в складських приміщеннях.

 

 

А особливо збитковими стають підприємства, зокрема, олійниці, кондитерські підприємства, на яких гризуни завдають збитків електрообладнанню. Внаслідок їх пошкоджень, підприємства із великими потужностями зупиняються, що вимагає додаткових затрат коштів на ремонт обладнання.

 

 

 

Гості ознайомили студентів із сучасними хімічними препаратами-приманками, які є ефективними в даний час на виробництві, та показали сучасні пастки. Також магістрам розповіли про особливості моніторингу гризунів на підприємствах, та динаміку заселення підприємства мишами протягом року.

Ще одним цікавим аспектом зустрічі стало запрошення директора фірми до співпраці магістрів як для виконання магістерських робіт, так і для працевлаштування після закінчення навчання.

 

 

Доцент кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин

Оксана Сикало

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook