Україна та її сусіди з ЄС: у пошуках нової політики сусідства

8 грудня 2017 року
Напередодні публікації висновків Венеціанської комісії щодо українського закону «Про освіту», відбувся круглий стіл на тему: "Відносини із сусідами з ЄС: у пошуках політики сусідства для України". Мета цієї публічної дискусії – обговорити в експертному колі кроки, які необхідно зробити Україні для налагодження ефективної та взаємовигідної співпраці із сусідами. 

 

Спікером заходу була Альона Гетьманчук з Центру «Нова Європа». Серед присутніх були: Дарія Гайдай (аналітик Центру «Нова Європа»), Василь Боднар (заступник Міністра закордонних справ України), Ернст Райхель (Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН в Україні), Балаш Ярабік (позаштатний науковий співробітник Програми з питань Росії та Євразії), Роланд Ковач (директор PACT в Україні), Леонід Літра (старший аналітик Центру «Нова Європа»), Вероніка Чекалюк (доц. кафедри української та класичних мов НУБіП України). 

На фото: Ернст Райхель, Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН в Україні,
В. Чекалюк, доц. кафедри української та класичних мов НУБіП України  

 

Під час заходу презентовано звіт ЦНЄ “Нова європейська політика сусідства України. Що показав «стрес-тест» освітнім законом? Проаналізовано відносини України з її сусідами-членами ЄС, визначено основні виклики для двосторонніх відносин, а також сформульовано низку рекомендацій для формування стратегічного бачення європейської політики сусідства України.

На фото: Володимир Дмитрович Хандогій, Перший заступник Міністра закордонних справ України, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії

 

 Вероніка Чекалюк,
координатор міжнародних зв'язків кафедри української мови НУБіП

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook