Перші наукові здобутки студентів першого курсу спеціальності СР17001б членів наукового гуртка "Соціальний практик"

5 грудня 2017 року
м. Хмельницький

      Члени гуртка "Соціальний практик" Мельничук Віта, Сальнік Ельвіра, Марченко Інна, Левченко Аліна, Грибан Юлія, Марченко Олександр, Роман Артем студенти першого курсу спеціальності Соціальна робота навчальної групи СР17001б під керівництвом завідувача кафедри, доктора педагогічних наук Вікторової Лесі Вікторівни, доцента, кандидата психологічних наук Ржевського Геннадія Миколайовича, асистента, кандидата психологічних наук Арзуманян Каріни Каренівни кафедри соціальної педагогіки та інформаційних тезнологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України прийняли участь 26-27 жовтня 2017 року в  ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції "Професійна підготовка фахівців соціальної сфери: надбання, проблеми, перспективи" у Хмельницькому національному університеті (кафедра соціальної роботи і соціальної педагогіки).

    В рамках діяльності кафедрального наукового гуртка "Соціальний практик" та навчальної дисципліни Основи наукових досліджень студенти провели власні перші наукові дослідження і представили їх на конференції.

ції: 

Мельничук Віта - АКТУАЛЬНІСТЬ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ В УКРАЇНІ В СУЧАСНИХ УМОВАХ. Досліджено феномен змін у потребі населення щодо роботи соціальних працівників. Розкрито соціальні та психологічні потреби населення. Висвітлено головні проблеми які супроводять життя громадян. Охарактеризовано принципи, форми та методи соціальної роботи, що спрямовані на вирішення потреб  українського суспільства.

Марченко Інна, Сальнік Ельвіра - ДОСВІД РЕАБІЛІТАЦІЇ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ. Здійснено аналіз досвіду реабілітації військовослужбовців в сучасних умовах. Проаналізовано підходи як вітчизняних фахівців так і їх закордонних колег. Детально описані психологічні та медичні методи реабілітації. Розглянуто закони, щодо захисту та реабілітації військовослужбовців.

Марченко Александр, Роман Артем - ДОСВІД ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРОФІЛАКТИКИ НАРКOЗАЛЕЖНОЇ МОЛОДІ В УКРАЇНИ. висвітлено досвід психолого-педагогічної профілактики наркозалежної молоді України останніх років. Обґрунтовано необхідність подальшого розвитку сфери профілактики наркозалежних. Розкрито ефективність первинної, вторинної, третинної профілактики, їх важливість для позитивного результату. Показано необхідність активізації антинаркотичної пропаганди і протидія незаконній пропаганді наркотичних засобів в Україні.

Левченко Аліна, Грибан Юлія - ОСОБЛИВОСТІ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ НА СЕЛІ У СУЧАСНИХ УМОВАХ. Дослідженно проблеми сільського населення в пошуках роботи в сільській місцевості. Визначено причини низького рівня забезпечення жителів в сільській місцевості та причини безробіття.  Розроблені практичні рекомендації щодо вирішення даних проблем. 

      На кафедрі с перших днів навчання започатковано розвиток дослідницької компетентності у студентів спеціальності Соціальна робота!

      Ми вдячні дружньому колективу Хмельницького національного університету (кафедрі соціальної роботи і соціальної педагогіки) за надану можливість щодо участі в конференції! Розраховуємо на подальшу плідну наукову співпрацю!

Вікторова Л.В.
завідувач кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
Ржевський Г.М.
доцент кафедри
соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
наставник групи СР17001б
Арзуманян К.К.
асистенте кафедри
соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
Керівнмк наукового гуртка
"Соціальний практик"
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook