Науковці агробіологічного факультету обговорили перспективи агрохімсервісу у сучасному рослинництві і його роль у збереженні родючості грунтів

2 грудня 2017 року

     Із метою підвищення ефективності профорієнтаційної роботи агробіологічного факультету кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна та Національний еколого-натуралісничний центр учнівської молоді МОН України організували та провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Моніторингові дослідження стану грунтів».

     У конференції взяли участь вчителі, методисти, керівники наукових гуртків шкіл із різних регіонів України. У межах роботи конференції учасники розглянули стан і обговорили головні проблеми збереження грунтів України із Оксаною Тонхою та Оленою Піковською, доцентами кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. М.К. Шикули. Разом із Анатолієм Бикіним, завідувачем кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна вони ознайомилися із інноваційними технологіями у виробництві, відвідавши спільну лабораторію із компанією Agrilab, а також обговорили перспективи агрохімсервісу у сучасному рослинництві і його роль у збереженні родючості грунтів.

     На практичній сесії гості разом із Ніною Бикіною, доцентом кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, структурували агрохімічні аналізи ґрунтів, навчились самостійно встановлювати основні показники їх родючості. Та особливу увагу приділили питанням хімічної меліорації ґрунтів. Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, допомогла учасникам конференції визначити роль різних методів діагностики живлення рослин у збереженні родючості ґрунтів за можливості одночасного отримання високих рівнів врожаю та показників якості продукції. Втілити у життя практичні дослідження із цих питань та розібратись із сучасним інструментарієм гостям допомогли Олександр Козачок, завідувач лабораторії Оптимізації живлення рослин та Ігор Бордюжа, аспірант кафедри.

     По завершенню конференції учасники звернули особливу увагу на роль сучасного агрохімсервісу в сільськогосподарському виробництві та цікаві перспективи працевлаштування для їхніх найкращих учнів, після оволодіння ними професійними знаннями у цій галузі.

  

Надія Бордюжа,

доцент кафедри агрохімії

 та якості продукції рослинництва ім.О.І.Душечкіна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook