Традиційна нарада з планування: доопрацьована програма розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020» має стати планом роботи для кожного працівника університету

1 грудня 2017 року

     В зиму університет увійшов традиційною нарадою з планування під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка. Присвячена підбиттям підсумків роботи за листопад і завданням на поточний місяць, вона зібрала керівництво університету, деканів факультетів і директорів ННІ, керівників підрозділів і служб.

     Розпочинаючи роботу, Станіслав Ніколаєнко відзначив, що всі заплановані на листопад заходи пройшли успішно.

     Учений секретар Оксана Барановська серед іншого торкнулася питань випусків на бакалавраті, що розпочнуться 6 грудня. Вона також проінформувала, що засідання вчених рад факультетів планується на 14 грудня, університету – 27 грудня, а навчально-методичних рад – 21 грудня.

    Перший проректор Ігор Ібатуллін торкнувся багатьох питань життєдіяльності колективу, в т.ч. підняв серйозний пласт проблем, пов’язаних з рейтингом. Термін подачі матеріалів на розгляд рейтингових комісії закінчується сьогодні, до 16 грудня триватиме їх перевірка, до 12 січня – на ректораті затверджуватимуться результати, до 15 – має бути готовий наказ щодо оплати праці. Він коротко проінформував про хід звітної кампанії по науково-дослідних НДР за 20017 рік, тендерні процедури, відзначивши, що в цьому році маємо великі обсяги закупівель (в цьому плані – проблема з поставкою якісного палива, і було б доцільним мати власну лабораторії з оцінки його якості), дотримання пожежної безпеки, зокрема в гуртожитках на період новорічних свят, і стан цивільного захисту. Як завжди, велику увагу приділив енергоефективності і заходам, покликаним її підвищити, організаційній діяльності навчально-дослідних господарств, підготовці наукових кадрів тощо.

     Підсумкам фінансового року, міжнародним контактам за минулий місяць (зокрема, студентській мобільності) увагу приділив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Він проінформував і про виконання доручень ректора. Зокрема, вся електронна база, електронна бібліотека вже доступна кожному студенту, хто мешкає у гуртожитках. Почалася поставка обладнання для друкарні університету, і доцільно було б, щоб друк всіх навчально-методичних матеріалів проходив через неї.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко спинився на господарській діяльності і економії енергоресурсів. Одним із складових останньої стане встановлення ще трьох теплопунктів. В тему розмови від деканів пролунало нарікання на холод – в блоці В 12-го навчального корпусу, 1-му навчальному корпусі, 9-му гуртожиткові.

     Про стан справ на факультетах звітували декани Анатолій Діброва, Тарас Євсюков, Ярослав Михайлович і керівних УЛЯБП АПК Валерій Ушкалов. Вислухавши їх, ректор зауважив: керівникам треба бути жорсткішими у вирішенні виробничих проблем, поліпшувати роботу з студентським активом, військово-патріотичним вихованням. Принагідно постало і питання охорони об’єктів університету і власного майна студентів та викладачів.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформувала про організацію освітнього, навчально-методичного і виховного процесів, готовність до зимової сесії. І підкреслила: відомості викладачі повинні здавати в той же день, а якщо іспит увечері – то на ранок наступного дня.

     Про поточні нюанси життя студмістечка розповів його директор Сергій Стецюк, а центру університетських закладів громадського харчування – Богдан Дубас.

     Підсумовуючи, Станіслав Ніколаєнко, як і завжди, поставив конкретні завдання. По-перше, ми повинні бути «агентами змін» – на краще, звісно. З 1 лютого 2018 року розпочинає свою роботу «Школа лідерства», до якої маємо залучити краще студентство, розробити короткий бізнес-курс для всіх бажаючих, аби вони вміли відкрити власну справу тощо. По-друге, у плані навчання на січень запланувати ряд зустрічей з кращими науковцями, успішними бізнесменами, представниками влади. По-третє, практика стажування деканів, директорів, професури у провідних вишах і передових господарствах України має бути продовжена. По-четверте, зробити належні висновки на основі результатів перевірки гуртожитків. Так само, як і після завершення сесії, – на основі анкетування студентів, проведеного силами деканатів і ректорату.

      А доопрацьована програма розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020» має стати планом роботи для кожного працівника університету, наголосив ректор.

     Були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

 

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook